Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Falkenbergs kommun har beslutat att säga upp avtalet med Räddningstjänst väst om dag- och nattlarm samt natthemtjänst. Bild: Annika Karlbom
Falkenbergs kommun har beslutat att säga upp avtalet med Räddningstjänst väst om dag- och nattlarm samt natthemtjänst. Bild: Annika Karlbom

Förändring av Trygghetsteamet ingen satsning på äldreomsorgen

Besparingar brukar innebära nedskärningar i bemanning.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Med anledning av socialförvaltningens beslut att ta över Trygghetsteamet från Räddningstjänst väst vill vi i personalen framföra att det hade varit smakligt att förmedla beslutet till berörd personal först, innan, det gick ut i HN, nättidningen!

Som vi ser det innebär beslutet ingen förbättring av Trygghetsteamet utan snarare en försämring och endast en chans för socialförvaltningen att spara pengar.

Några dagar efter att beslutet tagits kunde vi läsa i HN, en intervju med socialnämndens ordförande, att ett återtagande kan innebära en besparing på 4-5 miljoner kronor.

Hur ska vi tolka det? Besparingar brukar innebära nedskärningar i bemanningen och därmed försämrad arbetsmiljö för personalen och i förlängningen försämrad kvalité på vården ut till kunderna.

Utan att gå in på detaljer i beslutet, som även hade en del goda intentioner, så känns det här mycket oroväckande.

Att i dessa pandemitider, som avslöjat stora brister i äldreomsorgen, besluta om besparingar rimmar väldigt illa med regeringens mål att satsa på äldreomsorgen.

Rätt eller fel så är det så här vi i personalen tolkar beslutet om ett återtagande utefter den information vi fått och/eller bristen på densamma.

Vi hoppas på delaktighet och ett väl genomtänkt och välplanerat återtagande.

Undersköterskor i Trygghetsteamets dagpersonal