Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Olle Hällnäs (SD) Bild: Annika Karlbom

Europa är demokratiskt

Åter igen får vi i SD elaka epitet kastade på oss.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på "Ett Europa utan demokrati leder till krig"

Socialdemokrater är för demokrati påstår de själva, men har du avvikande åsikter i någon form är du motståndare till sagda demokrati. Mycket märklig syn på vad demokrati innebär.

Åter igen får vi i SD elaka epitet kastade på oss och underförstått skapar vi även krig numer, sådan retorik är låg. Men detta är ingenting nytt för Socialdemokraterna, de är extremt duktiga på att beskylla andra för ondska och andra hemskheter. Exempelvis innan SD kom in i riksdagen var moderater högerspöken och annat, KD får även de allt som oftast en rejäl skopa av samma dåliga retorik då de inte heller tycker som Socialdemokraterna i vissa frågor. I dagens läge används dessa epitet friskt i så många sammanhang som möjligt, huruvida det är sant eller relevant är av mindre vikt så länge epiteten används anses debatten vara vunnen. Detta är en skrämmande syn på oliktänkande och i sig en brist på respekt hur demokrati skall och bör fungera.

Marianne Johansson (S) lyfter fram ett antal europeiska länder som varnande exempel. Länder som genom fria demokratiska val tillsatt sina regeringar och är medlemmar i EU. Det är skrämmande hur lite folkviljan respekteras om inte folket röstar ”rätt”. I vårt närområde har Socialdemokraterna, och Anders Ygeman i synnerhet, smutskastat Norge då han uppenbarligen anser det norska folket röstat fel och en regering bildats med Fremskrittspartiet som han klassar som ett högerpopulistiskt parti. I Danmark driver danska socialdemokrater en extremt restriktiv invandringspolitik, faktiskt mer restriktiv än den vi i SD driver, när kommer kritiken? Eller är det okej om det är ett socialdemokratiskt parti som driver samma typ av politik som annars klassats som högerpopulistisk?

Nä, Socialdemokraternas debatteknik börjar bli som en skiva som hakat upp sig, samma retorik och samma epitet hela tiden.

Olle Hällnäs (SD)