Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Socialdemokraterna vill inte prata om sakfrågor, men det vill vi Moderater, skriver Lars Püss (M). Bild: Jörgen Alström
Socialdemokraterna vill inte prata om sakfrågor, men det vill vi Moderater, skriver Lars Püss (M). Bild: Jörgen Alström

Ett uttryck för en desperat socialdemokrati

Att anklaga oppositionen för att vara odemokratiskt förknippar vi med Donald Trump.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Att vi har en statsminister som anklagar oppositionen för att vara odemokratisk är något vi förknippat med Donald Trump. Det är ett uttryck för en desperat socialdemokrati som själva säger att det här är det sista kortet de har att spela ut.

Man duckar konsekvent från att tala sakpolitik och vi förstår varför. För man har helt enkelt inga svar. Dessutom har väljarna väldigt lågt förtroende för regeringen i väljarnas viktigaste frågor. ”Rekord-Löfven” har gett oss Sverigerekord i antal skjutningar (+ 50 procent), Sverigerekord i risk för rån och sexualbrott (+ 100 procent), Sverigerekord i antal långtidsarbetslösa (180 000 och växande), EU-rekord i arbetslöshet (sämst utveckling inom EU sedan Löfven tillträdde) och Sverigerekord i brustna klimatmål (inte ett enda uppnås bortom 2020).

Det är detta Stefan Löfven vill flytta fokus från, för Socialdemokraterna vill inte prata om sakfrågor. Men det vill vi Moderater. Valet 2022 ska handla om hur vi kan lösa Sveriges stora problem, så att vi därefter också kan ta fasta på vårt lands alla möjligheter.

Lars Püss (M)

riksdagsledamot