Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vi tror att många fler kommer använda cykeln som transportmedel till sina arbetsplatser i Väröbacka och Ringhals, skriver insändarskribenterna. Bild: FREDRIK SANDBERG / TT
Vi tror att många fler kommer använda cykeln som transportmedel till sina arbetsplatser i Väröbacka och Ringhals, skriver insändarskribenterna. Bild: FREDRIK SANDBERG / TT

Ett steg mot cykelväg Veddige-Värö

Vi kommer bevaka projektet och driva det framåt

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

En av frågorna som Kristdemokraterna drev i 2018 års valrörelse var att bygga en cykelväg mellan Veddige och Väröbacka.

Vi har nu genom budgetmedel till en förstudie och ett uppdrag till hamn- och gatuförvaltningen tagit första steget mot en cykelväg.

Det är tillfredsställande att vi nu kan se fram emot en förstudie som skall presenteras innan sommaren.

Vid ett möte i februari fick vi presenterat projektet för oss, men diskuterade också om sträckningar, markbehov och utmaningar. Ett mycket bra upplagt möte. Många var med från olika intressegrupper och företag i Veddige och Väröbacka. Projektet är viktigt då det är med livet som insats man transporterar sig på cykel utmed Syllingevägen.

Vi tror att många fler kommer använda cykeln som transportmedel till sina arbetsplatser i Väröbacka och Ringhals. Vi ser också att många använder cykeln för sitt besök på det populära utflyktsmålet Byaregården och en cykelväg skulle göra den resan mycket säkrare. Sedan blir det ännu viktigare när den nya tågstationen som kommer att placeras i den södra delen av Väröbacka och cykelvägen kommer att ansluta smidigt till stationen.

Vi kommer att framgent bevaka projektet och driva det framåt. Om projektet skall byggas i två etapper är det sträckan från Veddige till korsningen med väg 856 som går till Åsbro som bör prioriteras. Den sträckan är väldigt smal och riskfylld. Vi är medvetna om att det är mycket arbete som krävs och trånga passager, men för att skydda liv och uppmuntra till en säker resa mellan Veddige och Väröbacka är projektet nödvändigt och värdefullt.

För Kristdemokraterna i Veddige

Pelle Johansson (KD)

Morgan Börjesson (KD)

gruppledare