Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ibland tar jag bussen ner till stan. Det är för det mesta jag ensam, då och då är vi så många som tre, fyra stycken. Vore det inte bättre med fyllda bussar när de ändå går? undrar insändarskribenten.
Ibland tar jag bussen ner till stan. Det är för det mesta jag ensam, då och då är vi så många som tre, fyra stycken. Vore det inte bättre med fyllda bussar när de ändå går? undrar insändarskribenten.

Ett rövarpris för en kort busstur

Varför är det så mycket billigare att köra bil än att åka buss?

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Till våra kommunpolitiker som är så ofta förekommande på den här sidan:

Vi bor på Apelvikshöjd min man och jag. En av oss är under 75 år, jag är över. Om vi planerar vår resa ner till stan med buss så att vi åker mellan 09.00 och 15.00 åker jag gratis men min man får betala 48 kronor tur och retur. Åker vi däremot mellan 15.00 och 18.00 eller före 09.00 betalar vi båda 48 kronor minus 25% om vi löser tillsammans som grupp. Detta innebär att en tur till stan för oss med buss kostar minst 48 kronor och som mest 72 kronor. Oss emellan, vilket jäkla rövarpris för en busstur på lite över kilometern tur och retur?

Väljer vi i stället bilen gör vi slut på i runda slängar en halv liter drivmedel, cirka 13 kronor. Samt lika mycket för slitage på bilen, summa 26 kronor. Då parkerar vi gratis i av kommunen byggda eller i vissa fall subventionerade parkeringshus och har bilen på bekvämt avstånd för att lasta eventuella inköp. Kan någon av alla ni politiker som mer eller mindre övertagit sidan Ordet är fritt förklara för mig varför det är så mycket billigare att köra bil i Varberg än att åka buss? Hur kommer det sig att ni betalar min parkering om jag kör bil och tillför en massa luftföroreningar men inte kan låta alla över 65 åka gratis på bussen alla tider på dygnet?

Ibland tar jag bussen ner till stan. Det är för det mesta jag ensam, då och då är vi så många som tre, fyra stycken. Vore det inte bättre med fyllda bussar när de ändå går?

Ingela Karlsson