Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Nu behövs en ny regering med viljan och förslagen som krävs för att lösa Sveriges utmaningar, skriver Erik Hellsborn (SD) Bild: Annika Karlbom
Nu behövs en ny regering med viljan och förslagen som krävs för att lösa Sveriges utmaningar, skriver Erik Hellsborn (SD) Bild: Annika Karlbom

Ett ovärdigt sätt att föra debatt

Bara smutskastning återstår.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på ledaren ”SD Varbergs motion är inget isolerat utspel

När Sverigedemokraterna vill ändra inriktning på den kommunala kulturpolitiken, och har synpunkter på hur skattebetalarnas pengar spenderas, gör en socialdemokratisk ledamot liknelser till Sovjetunionen och Nazityskland. På Hallands nyheters ledarsida applåderar Maria Haldesten angreppet och instämmer. Det är ett rakt igenom ovärdigt sätt att föra debatt på. Hur ska de rödgrönas prioritering att fokusera på smutskastning snarare än sakpolitik tolkas? En ledtråd kanske kan hittas i en mätning från opinionsinstitutet Demoskop från tidigare i våras? Där delades svensk politik upp på tolv olika områden, och de tillfrågade fick svara på vilket parti de ansåg bäst inom respektive område. Bäst gick det för M, som fick högsta betyg på fem av områdena. SD blev god tvåa, med högsta betyg på tre områden. Socialdemokraterna å andra sidan rankades bara som bäst på ett område. Än sämre gick det för C. Inte bara misslyckades man med att rankas som bäst på något enda område. Man lyckades inte heller bli näst eller ens tredje bäst. Det är antagligen här skon klämmer: En valrörelse som handlar om sakfrågorna är de rödgröna dömda att förlora. Då återstår bara smutskastningen.

Stefan Löfven och hans allierade i C har misslyckats med integrationen, gängvåldet, energipolitiken och pandemin, och har samtidigt skuldsatt folket för decennier framåt. Nu behövs en ny regering med viljan och förslagen som krävs för att lösa Sveriges utmaningar. Alternativet är fortsatt styre av en trött och idéfattig rödgrön röra, vars främsta argument är att Sverige kommer bli som Hitlertyskland eller Sovjet om man själv inte får behålla makten för all framtid.

Erik Hellsborn (SD)

Varberg

Svar

från Maria Haldesten:

Sanningar kan svida. Det var tydligt redan för två år sedan, när Erik Hellsborn rasade över att ledarredaktionen påtalade de uppenbara likheter som finns mellan SD:s konstpolitik och den som nazisterna bedrev.

Dåtidens tyska utrensningskampanjer mot ”degenererad konst” genomfördes med närmast identiska argument som de som SD nu lägger fram. Att försöka göra gällande att kopierande av gamla högerfascistiska kulturteser skulle vara ett tecken på idérikedom är skrattretande. Det är ju strävan att göra samhället fattigare på mångfald av alla slag som kännetecknar Sverigedemokraternas politik.

Maria Haldesten

politisk redaktör