Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Ann-Charlotte Stenkil (M). Bild: Annika Karlbom

Ett nytt hotell gynnar hela Varberg

Placeringen i Västerport, ett stenkast från både hav och centrum, är svårslagen.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på ”Varför ett nytt hotell i Västerport?” (24/8)

Varberg växer och det gör också efterfrågan på hotell – både hos turister och konferensgäster. Beläggningsgraden på hotell i Varberg är ovanligt hög om man jämför med motsvarande städer. Behovet av ytterligare ett hotell med konferensmöjligheter i centrum är därför ingen ny fråga, den har diskuterats i flera år och olika platser har undersökts.

Placeringen i Västerport, ett stenkast från både hav och centrum, är svårslagen. Gångavstånd från Varbergs nya stationsområde gör att gäster som reser med tåg och buss kommer kunna ta sig till hotellet till fots, vilket är viktigt ur ett hållbarhetsperspektiv. Ett nytt hotell ger förutsättningar för att få fler konferenser och mässor till Varberg, något som i sin tur har positiv påverkan på restauranger och handel.

Ett krav från kommunen är att bottenplanet på byggnaden ska vara offentligt och innehålla verksamheter tillgängliga för alla. Hotellet kommer att tillföra liv och flöden av människor i den nya stadsdelen. Målet är att hotellet i Västerport ska bli en ny mötesplats och ett bra komplement till de många fina hotellanläggningar som vi redan har i Varberg.

Flera av de intressenter som vill bygga i Västerport har uttryckt önskan om att kombinera hotelldelen med bostäder för unga människor, vilket vi ser som mycket positivt. Bara det faktum att väletablerade och resursstarka aktörer – varav en redan driver ett hotell i Varberg – vill etablera sig i Västerport säger något om både stadens behov och om vilka förutsättningar platsen har!

Ann-Charlotte Stenkil (M)

Kommunstyrelsens ordförande

Läs också:

Snabba guiden till Västerport

Hotellet i Västerport kan bli bostäder för unga

Här ska det nya hotellet ligga