Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Löfven gick på galleria och Dan Eliasson åkte till Kanarieöarna. Det är såhär de styrande i landet beter sig när hela världen drabbats av en pandemi, skriver insändarskribenterna. Bild: Janerik Henriksson/TT
Löfven gick på galleria och Dan Eliasson åkte till Kanarieöarna. Det är såhär de styrande i landet beter sig när hela världen drabbats av en pandemi, skriver insändarskribenterna. Bild: Janerik Henriksson/TT

Ett hån mot hela Sveriges befolkning

De som styr landet struntar i restriktioner.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Att leva som man lär är något som alla politiker som vill bli tagna på allvar borde förhålla sig till. Befolkningen har haft ett oerhört tufft år med restriktioner, många har inte träffat sina barn eller barnbarn annat än via datorskärmen sen i våras. Isoleringen, ensamheten och rädslan av att man själv eller någon i ens närhet ska drabbas, för att inte tala om vårdpersonalen som redan haft ett tufft år och som nu både är utarbetade och mycket hårt ansträngda.

Det är som ett hån mot hela Sveriges befolkning, mot vårdpersonalen, att de som styr det här landet själva struntar totalt i de restriktioner som de gått ut så hårt med att alla ska följa. Undvik trängsel, avstå från icke nödvändiga resor, avstå från att vistas i inomhusmiljöer som butiker och köpcentrum.

MSB:s generaldirektör reser sedan till Kanarieöarna innan jul, gör sedan ett uttalande om att resan var nödvändig.

Vår justitie- och migrationsminister, tillika ställföreträdande statsminister Morgan Johansson (S), julshoppade på ett köpcentrum i mellandagarna. Han får då kritik av vår statsminister Stefan Löfven (S), sedan visar det sig att Löfven själv gått till gallerian den 20 December och shoppat.

Det blir inte trovärdigt, det är tvärtom så dåligt gjort så att det finns inget som kan väga upp det. Det är såhär de styrande i landet beter sig när hela världen drabbats av en pandemi. Som ett ytterligare hån mot den svenska befolkningen så går man dessutom ut och försvarar sitt beteende? ”Det var en nödvändig resa”, ”det var ingen trängsel”. Förtroendet är förbrukat, det här var droppen som fick bägaren att rinna över.

Det låter ju bra att Eliasson nu avgår, men nu väntar istället en post i regeringskansliet. Som nästan alltid med de här högt uppsatta personerna, så får de behålla sina höga inkomster, på sin höjd flyttas de runt på andra höga positioner. Ingen glömmer väl Ygeman 2017? Som på grund av inkompetens läckte ut hemlig militär information till främmande makt, som sedan belönades med en ministerpost.

Stina Isaksson (SD)

Hylte

Carita Boulwén (SD)

Kungsbacka

Sara-Lena Bjälkö (SD)

Falkenberg