Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Staden med så fin tradition av exempelvis teaterföreställningar, revyer, jazz- och visfestivaler bör kunna ha ett större drag efter estetiska utbildningar, menar insändarskribenten. Bild: Pontus Lundahl/TT
Staden med så fin tradition av exempelvis teaterföreställningar, revyer, jazz- och visfestivaler bör kunna ha ett större drag efter estetiska utbildningar, menar insändarskribenten. Bild: Pontus Lundahl/TT

Estetprogrammet är eftertraktat i många andra kommuner

Varför inser inte Falkenberg vilken otrolig tillgång det är att ha detta på hemorten?

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på ”Jag har aldrig sagt att estetprogrammet är mindre värt

Du har inte sagt ordagrant att estetiska programmet är mindre värt, Claës, men du har felaktigt påstått att esteterna "bara har att bli egen företagare för att kunna dra nytta av tillskansade förmågor". Det är att sprida osanningar som skrämmer bort elever från en jättebra och bred utbildning som leder till massor av jobb.

Att få söker programmet och att estetlokaler får stå nästan tomma i Falkenberg är tråkigt. Jag gissar att orsaken är dålig marknadsföring. Men sprids det sådan här desinformation är det kanske inte så konstigt? Var är alla kunniga studie- och yrkesvägledare?

Estetprogrammet i Varberg ökade konstant antalet sökande några år efter starten. Det är det mest eftertraktade och det gymnasieprogram som kräver högst antagningspoäng i många andra svenska städer. Varför inser man inte i Falkenberg vilken otrolig tillgång det är att ha detta på hemorten? Staden med så fin tradition av exempelvis teaterföreställningar, revyer, jazz- och visfestivaler samt en privat mellan- och högstadieskola med musikinrikning, bör kunna ha ett större drag efter estetiska utbildningar, menar jag.

Nu kommer tyvärr coronaåren med restriktioner och distansundervisning antagligen ge negativa effekter även på studier och kultur ett tag framöver, men skam den som ger sig. Tänk offensivt, visa lite geist och framtidstro och fyll esteternas lokaler igen på längre sikt. Det finns massor av ungdomar i Falkenberg som är värda det.

Musikern och musikläraren

Falkenberg