Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Arkivbild. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Erland Linjer lyckligt omedveten om verkligheten

Personalen i hemtjänsten hinner aldrig bli utvilad, skriver en läsare.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Apropå

Miljonsatsning ska ge friskare anställda

Jag tror inte att Erland Linjer vet vad han pratar om. Har han varit utanför sin bostad och sett hur t ex hemtjänstpersonalen måste jobba i turbofart för att hinna mellan personerna som skall ha hjälp? Jag känner en kvinna i hemtjänsten i Varberg, som ganska ofta inte hinner att ta nödvändiga raster, därför att det fattas personal. Personalen har möjlighet att flexa, om det finns personal, men finns det inte brinner flextimmarna inne. Detta innebär i förlängningen att personalen aldrig blir utvilad, eftersom de också ofta rings in på sina lediga dagar. Detta är Erland Linjer lyckligt omedveten om, eftersom han tror att rehabspecialister kan lösa problemet. Hur han då kan påstå att det inte är personal som saknas är totalt ofattbart. Han famlar i blindo, om han famlar alls.

Jag tror det vore nyttigt för honom att ta sig ut och uppleva verkligheten. Det blir säkert en chock, med det utgångsläge han har. Jag kan inte förstå att det kan hjälpa att anställa två experter på rehab för att lösa personalbrist.

Erland Linjer, skaffa dig gedigen kunskap innan du uttalar dig. Kunskap i detta ämne är du i total avsaknad av. Du verkar inte vara någon ungdom längre, så du kanske snart får känna av hur det fungerar, eller inte fungerar.

Lars