Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Den stressade mamman känner sig tvingad till att köra om medtrafikanter för att hinna i tid till jobbet. (Bilden är en arkivbild.) Bild: Bertil Ericson / TT

Envis rektor får stressad mamma att riskera livet

På grund av öppettiderna på fritids måste insändarskribenten stressköra till sitt jobb inom vården.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Hej mina medtrafikanter. Jag vill ursäkta mig för min körning på morgonen, jag måste riskera mitt och andras liv för att hinna i tid till jobbet, för att rektorn till mitt fritids till mitt barn inte vill öppna 15 min tidigare.

Jag är ensamstående mamma som även jag har tid att passa till jobbet, och genom att inte fritids öppnar tidigare så måste jag stressa i trafiken. Jag ber verkligen om ursäkt, jag jobbar i vården. Jag har tider att passa i mitt arbete, så det är viktigt att jag befinner mig gärna en liten stund innan på jobbet, men fritids öppnar 6.30.

Jag har 30 minuter till jobbet, och har barn som ibland är ledsna och det tar längre tid att lämna av. Bara för att rektorn är så envis att inte låta fritids öppna 6.15, därav riskerar jag mitt och andras liv för att komma i tid till jobbet, och förlåt mig verkligen för min körning, omkörningar.

Men som sagt var, denna fråga måste lyftas i Falkenbergs kommun. Skall det verkligen vara så att jag skall riskera mitt och andras liv och kanske bli av med både jobb och körkort, för att en rektor på landsbygden vägrar öppna 15 minuter tidigare? Detta bör verkligen tänkas på, vad du som rektor utsätter oss för, det är inte bara jag som har likadan situation. Tänk om det var ni själva som har denna stress, vet inte hur många gånger jag nästan krockat.. För att ni inte vill öppna 15 minuter tidigare. Ni får oss att utsätta andra för fara. Ni bör verkligen se över detta. För detta är inte rätt för mig, inte rätt för mina medtrafikanter, eller för mina arbetskamrater som sitter och väntar på mig. DET ÄR DAGS ATT LYFTA DENNA FRÅGA!

Stressad mamma