Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En svart dag för oss borgerliga väljare

Det bästa hade varit ett omval.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Fredagen den 18.e januari var en svart dag för oss borgerliga väljare. I den framröstade riksdagen är 60 procent borgerliga en klar majoritet. (om nu Centern och Liberalerna är borgerliga?). C och L har ju i valrörelsen enbart pratat om att Alliansen skulle avsätta Löfven och att Ulf Kristersson var deras statsminister.

Annie Lööf har ju tidigare (2013) twittrat: ”Det finns tre saker som jag tycker riktigt illa om: 1) socialism 2) arrogans 3) män som inte förstår ett nej. Jag säger nej till (S).”

Ingen gång under valrörelsen 2018 talade Centern och Annie Lööf om att Stefan Löfven skulle vara en tänkbar statsminister för Centern. Alla som röstade på Centern och Ulf Kristersson som statsminister måste uppleva att centerns valmanifest inte gällde o att de blivit grundlurade av partiledningen.

Eftersom nya förutsättningar numera finns när det gäller C och L så borde högsta makten folket tillfrågas i ett extraval. Att opinionen reagerat på C och L:s velighet framgår av GP/Sifos undersökning dagen efter framröstandet av Stefan Löfven. Var tredje C-väljare föredrar ett annat alternativ än C. (varannan av L-röstarna föredrar ett annat parti).

Det hade givetvis varit bäst om folket tillfrågats i ett omval. Det är tydligen försent men för att folkets vilja ska få möjlighet att visas i det nya läget får vi hoppas på nyval.

Bertil Jagebro

Veddige