Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Den som vill etablera en livsmedelsbutik i Lindhovsrondellen kommer att bli en nöjd affärsinnehavare med ett stort upptagningsområde, skriver insändarskribenten. Bild: Fredrik Sandberg/TT
Den som vill etablera en livsmedelsbutik i Lindhovsrondellen kommer att bli en nöjd affärsinnehavare med ett stort upptagningsområde, skriver insändarskribenten. Bild: Fredrik Sandberg/TT

En stor miss i rapporten om en ny livsmedelsbutik

Tänk om och det snabbt!

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Apropå

artikeln ”Ett steg närmare ny livsmedelsbutik i Varberg”

Jag undrar hur ledande politiker tänker när man diskuterar etablering av ny livsmedelsbutik i Varberg.

När man tittar på kartan med olika färg ploppar så har man inte valt att visa var befintliga butiker ligger idag. (Rapportens ord i kursiv stil. Mina kommentarer efter)

Mycket bra läge (enligt rapporten):

Västerport

Min kommentar: Man kan ju inte vänta tills Västerport får klartecken och i vilken omfattning byggnationen får efter överklagandet samt rådande lågkonjunktur vilket göra att där kan man inte förvänta sig en butik inom 8-10 år. På detta läge kan man tänka sig en "city butik" med begränsat sortiment.

Bra läge:

Trönninge centrum (Lugnet rondellen).

Ett stenkast från Hajen och har redan idag en tuff trafiksituation.

Österleden-Järngatan.

Coop Håsten, Stora Coop och Hajen ligger redan i dag inom detta eventuella upptagningsområde.

Mindre bra läge:

Lindhovsrondellen.

Mycket bra läge för alla med stort upptagningsområde för alla som bor norr om staden.

Kommunen skriver att alternativ Lindhovsrondellen enbart kommer att vända sig till bilburna kunder. Övervägande del av kunderna som gör matinköp tar bilen till butiken idag. Det är väl bara att besöka Stora Coop i Breared tex för att inse detta. Man skyller också på att det inte finns understödjande verksamhet. Vad är det som säger att det inte finns andra intressenter som vill etablera sig i anslutning till en stor livsmedelsbutik norr om Varberg.

Kommunen har sett till att det byggts flera etapper av bostäder på Norra näs (Trönninge näs). Det har påbörjats en ny förskola i Bläshammar. Det skall bli en ny stor skola i Tångaberg. Här har kommunen satsat men som vanligt tänker inte våra politiker längre än näsan räcker och ser helheten vad invånarna (skattebetalarna) behöver. Ett råd. Tänk om och det snabbt. Den som vill etablera en livsmedelsbutik i Lindhovsrondellen kommer att bli en nöjd affärsinnehavare med ett stort upptagningsområde.

Skattebetalare

LÄS OCKSÅ: Ett steg närmare ny livsmedelsbutik i Varberg – färsk rapport visar tänkbara platser