Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Att alla som besöker en strand, en park eller något liknande skulle ta med sig allt befintligt skräp hem är en väldigt vacker utopi, skriver insändarskribenten. Bild: Lynne Sladky
Att alla som besöker en strand, en park eller något liknande skulle ta med sig allt befintligt skräp hem är en väldigt vacker utopi, skriver insändarskribenten. Bild: Lynne Sladky

En skräpfri strand är tyvärr en vacker utopi

Jag har hittills själv strandstädat regelbundet.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på ”Ta med skräpet hem – skyll inte på kommunen”

Signaturen Håll Sverige Rent läxade upp alla som inte tar med sig sitt skräp hem inklusive den som ifrågasätter borttagandet av de soptunnor i Falkenberg som skulle göra det lättare att Hålla Sverige Rent.

Att alla som besöker en strand, en park eller något liknande skulle ta med sig allt befintligt skräp hem är en väldigt vacker utopi. Om alla gjorde som signaturen förordar skulle varenda soptunna i Falkenberg kunna tas bort och ordet nedskräpning skulle inte ens existera. Jag håller med om att det skulle vara fantastiskt. Men verkligheten ser, trots var och ens skyldighet, annorlunda ut och det är faktiskt så att skräp föder skräp och en skräpig plats upplevs som otrygg av de som besöker den. Det hoppas jag kommunen vill undvika.

Det är även så att det driver in mycket skräp och plast av alla de slag från havet, vars ägare inte går att härleda och även det skräpet blir liggande på stranden.

Att indignerat ömka den kommunala förvaltning som de facto ansvarar för att avfallskärl ska finnas och tillhandahållas låter partiskt.

Jag har hittills själv strandstädat regelbundet, men att lägga skräpet och plasten jag hittar på den kommunala stranden i den egna soptunnan och sedan betala hämtningen för det är för mycket begärt, både av signaturen Håll Sverige Rent och av Falkenbergs kommun.

En skräpplockare som inte vill ge upp

LÄS OCKSÅ: Ta med skräpet hem – skyll inte på kommunen