Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Namnet Pingvinen ger associationer till både vatten och is. Bild: Michael Probst

En namntävling gav namnet Pingvinen

Vi i juryn fastnade för det lekfulla och associationerna till vatten och is.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på "Tumlaren ett bättre namn på nya simhallen"

Hej Moa! Tack för din synpunkt. I början av september utlyste kultur- och fritidsnämnden en namntävling där allmänheten hade möjlighet att komma in med namnförslag till den nya anläggningen. I prispotten finns ett presentkort värt 1000 kr på det nya badet.

Syftet med att arrangera en namntävling var att skapa delaktighet och engagemang. Det var också en chans att skapa nyfikenhet och tillfällen berätta om den nya anläggningen. Då det nya badet byggs ihop med Varbergs ishall skapas en helt ny mötesplats för motion, hälsa och lek i Varberg. Vi önskar att namnet ska passa för hela anläggningen.

Totalt fick vi in 226 giltiga namnförslag. En jury med representanter från både kultur- och fritidsnämnden, byggprojektet, stadsbyggnadskontoret och föreningslivet (Varbergs sim och hembygdsföreningen Gamla Varberg) utsåg det vinnande förslaget bland de förslag som hade skickats in.

Det var många bra förslag att välja mellan. Vi i juryn fastande för Pingvinen. Det var ett lekfullt namn som gav associationer till både vatten och is. Vidare hittade vi inte att det fanns någon risk för förväxling med andra anläggningar eller varumärken och att det skapade goda förutsättningar för att skapa en maskot eller liknande.

Ingen hade skickat in och föreslagit namnet Tumlaren och det är också ett bra namn. Men det finns redan en bad- och friskvårdanläggning i Väjern, Bohuslän som har just det namnet. Därför hade det varit problematiskt att välja det som namn även på Varbergs anläggning (om det hade föreslagits).

Juryns förslag antogs av kultur- och fritidsnämnden den 23 oktober. Det slutgiltiga beslutet fattas av kommunstyrelsen den 26 november.

Om du är nyfiken på den nya anläggningen får du gärna besöka www.varberg.se/nyabadet. Här finns en film, illustrationer och mer detaljerade beskrivningar av hur den nya anläggningen kommer att bli.

Vänliga hälsningar,

Lena Språng

ordförande, kultur- och fritidsnämnden