Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Söderskolan. Bild: Lena Lyxell
Söderskolan. Bild: Lena Lyxell

”En liten by som Heberg behöver inget högstadium!”

Så sades det i debatten.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på ”Nu har styrande politiker i Falkenberg vaknat om Söderskolan!”

Falkenberg. Hebergsbo, hörde du när Georgia Ferris (KD) uppnosigt mästrade sina meningsmotståndare under budgetdebatten i kommunfullmäktige (KF) 29 juni i år?

– Jag förstår faktiskt inte varför en by med 450 invånare behöver ha en F9-skola. Jag kan inte för mitt liv begripa det!

Ferris visade förakt och okunskap om landsbygden. Söderskolans upptagningsområde har betydligt fler invånare och betydligt fler byar än en!

Hennes grötmyndiga inlägg fortsatte, ordagrant:

– Jag vet varför kommunen fick lokalen en gång i tiden och det var lite så vi (vilka vi?!) arbetade då. Man använde dom lokalerna man hade och stoppade in verksamheten där istället för att utgå ifrån var behöver verksamheten ligga, var finns eleverna, hur delar vi bäst upp kommunen i områden och sen bygger vi skolorna där dom behövs istället för att peta in dom där det finns en lokal eller i centerns och moderaternas budget, var har vi väljare nånstans å så bygger vi skolorna där. För det känns lite så som eran lokalförsörjningsplan fungerar.

M-C-SD-krav på ekonomisk utredning före beslut röstades bort.

Men i HN-artikel 2018-10-25 om Tullbroskolans omställning säger Ferris:

”Vi kan bara inte svälja dyra kalkyler utan att utreda ordentligt.”

Samhällsbyggnadskontoret påstod i samma artikel att ”Tullbroskolan har egentligen inget naturligt upptagningsområde.” Hmm... var finns eleverna?

Frågar Ferris nu ”var har vi väljare” och ”sväljer dyra kalkyler” när det gäller Tullbroskolan?

Hennes hopkok om Söderskolans gryning, får hon kolla med Lars Fagerström (L) om, som vid tiden satt i KF. Beslut togs under socialdemokratiskt styre och under Centerns styre byggdes en ny fräsch skola.

Jag vet, för det var jag som födde tanken om ett självklart högstadium även i södra delen av kommunen och efterfrågade vad föräldrarna ville i en enkät – 83% ville detsamma.

Politikerna tog tacksamt emot folkets vilja, för då som nu var Tullbroskolan stökig och eländigt nersliten, med stora behov av renovering och utbyggnad.

Ulla Carnefjord