Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Församlingens verksamhet där familjen är i centrum med gudstjänster, bön och bibelundervisning är en central fråga för oss, skriver insändarskribenterna. Bild: Hans Eric Larsson
Församlingens verksamhet där familjen är i centrum med gudstjänster, bön och bibelundervisning är en central fråga för oss, skriver insändarskribenterna. Bild: Hans Eric Larsson

En kyrka för hela familjen

Jesus ska vara i centrum

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Tack Markus Leandersson för dina inlägg i samband med det förestående valet i Svenska kyrkan!

Kristdemokrater i Svenska kyrkan är en fri nomineringsgrupp, fristående från Kristdemokraterna, men vi är präglade av de grundläggande idéer som vi har med oss från vårt parti.

I Svenska kyrkan vill vi verka för att det är en levande kyrka i vardagen och till fest. Det skall vara en kyrka för hela familjen där Jesus är centrum. Vi tar med oss kristdemokratiska idéer in i Svenska kyrkan, som förtroendevalda, vilket innebär att vi anser att beslut skall tas så nära människorna som möjligt. Det betyder att de beslut som kan tas på församlingsnivå skall tas där. Församlingens verksamhet där familjen är i centrum med gudstjänster, bön och bibelundervisning är en central fråga för oss. Vi vill verka för att varje församling har en församlingsherde som engagerar sig just för sina församlingsmedlemmar och samlar frivilliga medarbetare att ta ansvar och förmedla det glada budskapet om Jesus som vår räddare.

Vi vill i församlingsverksamheten understryka värdet av den ekumeniska samverkan som är av tradition i Falkenberg och att det samarbetet skall fortsätta för Kristi kyrkas enhet, ”Vi är ett folk i Kristus Jesus.”

I Falkenbergs pastorat är vi för gemensam förvaltning inom de områden där vi tillsammans får möjlighet att anställa kunniga medarbetare som t ex fastighetsförvaltning, ekonomi samt begravningsverksamheten som är ett åtagande under Svenska kyrkan. Det är sådana områden där vi anser att det är en vinst att samverka under förutsättning att det sker med all respekt för församlingarnas tradition och särprägel. Det är en rikedom med ”olikheter” och tillsammans har vi olika uppgifter i Kristi kropp.

Vi står för det grundläggande: Svenska kyrkans tro, bekännelse och lära.

Irene Hedenbjörk

Håkan Eliasson

Monika Eriksson

Jerk Jacobs

Gunnar O Peterson

Kristdemokrater i Svenska kyrkan