Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Föreställ er att ni kommer in med båt mot Varberg och ser fästningen, vår symbol för Varberg och bredvid står det en pelare, 50 m hög! Bedrövligt, skriver insändarskribenten. Bild: Rebecka Kvint
Föreställ er att ni kommer in med båt mot Varberg och ser fästningen, vår symbol för Varberg och bredvid står det en pelare, 50 m hög! Bedrövligt, skriver insändarskribenten. Bild: Rebecka Kvint

En folkomröstning om hotellet kanske kan stoppa det

Ny bebyggelse ska anpassas till den befintliga miljön.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Om vi kommuninnevånare inte gör något så kommer det ske oönskade förändringar i kommunen. Till exempel att simhallen i Veddige riskeras tas bort (även om Ann-Charlotte Stenkil (M) just nu säger annat) och att det planeras byggas ett hotell på 14 våningar i hamnen. Jana Nilsson (S) har sagt att hans parti vill bygga något som ska synas, sticka ut och vara något häftigare (se HN 15 juni 2021).

Hur väl stämmer det in i bilden av Varberg? Föreställ er att ni kommer in med båt mot Varberg och ser fästningen, vår symbol för Varberg och bredvid står det en pelare, 50 m hög! Bedrövligt!

Självklart ska vi utveckla Varberg men vi ska också vårda Varberg. Ny bebyggelse ska anpassas till den befintliga miljön. Varberg är inte New York där det ska byggas häftiga byggnader. Varberg är en liten småstad med fina gamla hus. Låt det avspeglas i Västerport. Bygg en strandpromenad med affärer, restauranger och ovanpå 2-3 våningar med bostäder med träfasad och utseende som smälter in med stadskärnan, Societén och kallbadhuset. Anlägg gröna områden, anpassade till miljön och med hänsyn till hur naturen kommer ändras med tanke på miljöförstöringarna. Rejäla murar mot havet och kommande översvämningar lär ju behövas.

Det sägs att kommuninvånare kan påverka genom att vi gör ett aktivt val. Frågan är om valet år 2022 är försent för att påverka Västerport men nästa år så kommer jag garanterat göra ett val utifrån partiernas värderingar på hur de vill bevara Varberg. Vilket parti vill utveckla ett fint område i hamnen, tillgängligt för alla, varbergare såväl som turister, rika som fattiga, gamla som unga och utan en pelare som stiger rakt upp i luften bredvid Fästningen? Vilket parti vill satsa pengar på simhallen i Veddige? Det är ju inte Moderaterna i varje fall som jag ska rösta på och inte heller Socialdemokraterna.

På lördag åker jag till Varbergs torg och skriver på partiet 24:7’s namninsamling om att det ska hållas en folkomröstning gällande hotellet, då kanske vi kan stoppa hotellet.

Varbergare