Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Politiker har ett behov av att bygga monument för att bli ihågkomna, menar insändarskribentetn. På bilden en
Politiker har ett behov av att bygga monument för att bli ihågkomna, menar insändarskribentetn. På bilden en "fallossymbol" från Stockholm, ett höghus på 35 våningar. Det planerade hotellet i Varberg är tänkt att vara 14 våningar. Bild: Fredrik Sandberg/TT

En fallossymbol i stadsbilden

Politiker har ett behov av att bli ihågkomna

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Apropå

ledaren "Gör inte vågen för Varbergs nya hotell trekanten"

Varberg. Det är inget nytt att ledande politiker verkar ha ett behov av att bygga monument för att bli ihågkomna. När karriären är över och de flesta glömt deras eventuella betydelse kan de åtminstone säga: ”Se där – det var jag som var med och envist drev igenom att det blev byggt.” Det sorgliga är att byggnationen inte alltid passar in i omgivande miljö. Att många människor reagerar starkt på hur man hanterar byggandet i Varberg är inget politikerna bryr sig om. Man kör sitt race helt enkelt! Att en jury med namn som t.ex. Björn Siesjö, stadsarkitekt i Göteborg, röstar på "Hotell Trekanten" är inget att förvånas över. Han skulle säkert gärna fylla staden med liknande byggnader i förtätningens namn. När en jury väljs kan man välja medlemmar som drar i den riktningen man själv vill. Det är precis som med en enkät, intervju eller marknadsundersökning: ”som man frågar får man svar”. Kommer "Hotell Trekanten" bli ett riktmärke för kommande bebyggelse i Västerport? Som Lorensbergsmassivet? Det rättfärdigar tydligen höjden på kommande byggnation i kvarteret Snidaren osv, osv. Det är onekligen ett smart men fult sätt att gå till väga.

Beträffande "Hotell Trekanten" vore det inte fel att nominera det till Kasper Kalkonpriset på grund av det föreslagna läget. Ibland har jag funderat på om en del politiker bara har otur när de tänker. Tack till de partier som försöker begränsa dumheterna L, KD, och även SD.

Lars