Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
En räksmörgås som lämnades till mamma på äldreboendet fick bli ersättningen till det vanliga påskbesöket med färska räkor. Bild: BJÖRN LARSSON ROSVALL / TT
En räksmörgås som lämnades till mamma på äldreboendet fick bli ersättningen till det vanliga påskbesöket med färska räkor. Bild: BJÖRN LARSSON ROSVALL / TT

En annorlunda påsk-tid, hög-tid eller bara tid

Personalen är hjältar på riktigt.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Jag vaknade av en klarblå himmel och solens strålar som brottade sig igenom gardinen. Jag läste av termometern och äntligen var våren på gång, den visade över fem grader, denna tidiga morgon. Idag som var min lediga dag så skulle jag köpa färska räkor, bakelse och blommor och åka till mamma. Plötsligt så slog tanken mig som ett knytnävsslag i magen, jag får ju inte besöka min mamma. Ordet som dök upp om och om igen var CORONA.

Var det synd om mig – nej. Var det synd om min mamma -– nej.

Men de som utsätter sitt eget liv och sin egen hälsa dagligen för just min mamma –och andras mammor/pappor/mor-och farföräldrar, de tyckte jag faktiskt synd om just nu.

Tidningsrubriker som hänger ut ålderdomshem, personal och ansvariga. Hur länge kommer personalen att orka. Man läser ord som slarv, oansvariga och man kunde gjort annorlunda. Man glömmer bort att samma människor hjälper till med toalettbesök, duschar, matar våra mammor, pappor eller mor/far föräldrar.

Jag lämnade mina barn på skolan och åkte inte till fiskbilen i dag för att köpa färska räkor som jag brukade, jag köpte en räksmörgås, för att underlätta för personalen. Jag köpte en chokladbit som mamma kan äta själv, istället för e bakelse som jag brukar att köpa, men som hon måste ha hjälp för att äta. Jag köpte dock tulpaner, men två buketter. En till mamma och en till personalen. Mamma fick inget kort, hon kan inte läsa själv, men till personalen skrev jag GLAD PÅSK och tack för att ni är hjältar på riktigt! Kram från en anhörig.

Dotter som har en mamma på Hjortsbergs äldreboende