Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tror du inte att skolköken gärna hade serverat 'smarrigare' mat om det bara hade haft ekonomi för det? skriver insändarskribenten. Bild: Janerik Henriksson/TT
Tror du inte att skolköken gärna hade serverat 'smarrigare' mat om det bara hade haft ekonomi för det? skriver insändarskribenten. Bild: Janerik Henriksson/TT

Ekonomin ett hinder för att laga ”smarrigare” mat

Som det är nu måste många föräldrar skicka med matsäck till sina barn.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på ”Smart och smarrigt med köttsubstitut

Tror du på fullaste allvar att det bara är för skolbarnen att gå till skolköket och be dem om att byta ut produkterna till något annat, bättre, om de inte är nöjda? Då hade det väl hänt för länge sedan. Tror du inte att skolköken gärna hade serverat 'smarrigare' mat om det bara hade haft ekonomi för det? Till exempel köttfärssås med kött i och inte bara sås. Vi betalar skatt för att våra barn ska få lunch i skolan och orka med undervisningen, men som det är nu så måste många föräldrar skicka med matsäck till sina skolbarn. Det är inte alla som har råd med det.

Det här handlar inte om att barnen är bortskämda, det här handlar om snålt tilltagen ekonomi. För snålt för att möjligheter till att laga bra mat, med eller utan vegetariska "smarriga köttsubstitut".

För övrigt anser jag att tunnelbygget kan va. Pumpa in de skattemedel som slukas i det hålet till skolmat, skola, vård och omsorg istället.

M S

LÄS MER: Tvinga inte på barnen vegetariskt

LÄS MER: Falsk stroganoff och ”färsiga” soppor

LÄS MER: Varför räknas kötträtter som ”önskekost”?

LÄS MER: Kommunen använder vegetarisk mat för att spara pengar

LÄS MER: Inte klimatsmart att behöva slänga mat

LÄS MER: Håller med om skolmaten