Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Varbergs kommun planerar att öppna resursskola i det gamla HVB-hemmet på Björkedalsvägen i Himle. Bild: Robert Lundberg
Varbergs kommun planerar att öppna resursskola i det gamla HVB-hemmet på Björkedalsvägen i Himle. Bild: Robert Lundberg

Efter tio år inser kommunen att resursskolor behövs

Viktigt att ni politiker verkligen satsar helhjärtat

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Apropå

artikeln ”Varberg vill starta resursskola i Himle

Nu har det gått lite drygt tio år sedan man helt sonika lade ner resursskolorna i Varbergs kommun. Två väl fungerande enheter skrotades, inkludering var ordet som vägde tungt då. Den kompetens som byggts upp under många år, och som man faktiskt satsat rejält på för att få en kvalitativt bra verksamhet, fanns inget intresse av att ta vara på. Personalen spreds för vinden, ut i kommunens verksamheter, och barnen skulle integreras. Idag, efter ca tio års laborerande med små enheter av olika slag på i stort sett varje skola har man nu uppfunnit hjulet igen…. intressant……eller inte…..

Vi som jobbade då sa just på sluttampen att ”vi ska se vad som händer om si så där tio år, då startar man säkert upp verksamheten igen” ja så verkar det ju kunna bli nu.

Det är ju ändå positivt att skolpolitikerna i Varbergs kommun inser vikten av att det finns alternativ då det där med inkludering/integration inte alltid är så enkelt, man kan ju faktiskt vara väldigt mycket utanför även om man rent fysiskt befinner sig på samma ytor som alla andra.

Om satsningen på resursskolan skall ”uppfylla förväntningarna” som man uttrycker det i artikeln så skulle jag vilja påstå att det är av största vikt att ni politiker verkligen satsar helhjärtat, satsa på en bra miljö med små grupper och hög personaltäthet, fortbildning och professionell handledning. Se till att förutsättningarna blir de bästa!

Tidigare anställd på Resursskolan