Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Fina grönsaker gick att hitta på Falkenbergs Matdagar, men vad kommer serveras till barnen i skolmatsalen?
Fina grönsaker gick att hitta på Falkenbergs Matdagar, men vad kommer serveras till barnen i skolmatsalen?

Dubbelmoral när matdestinationen Falkenberg sparar på skolmat

En skattehöjning borde ha kunnat löst frågan.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Apropå

ledaren "Snålsoppa på menyn till Falkenbergs barn och äldre"

Tack Maria Haldesten för dina korrekta ord angående sparmålet på maten till äldre och yngre. Jag blev beklämd och ledsen när jag läste om detta för några dagar sedan.

En kommun som marknadsför sig som en" matdestination av rang samt sjuder av matglädje" ska nu nästan "svälta ihjäl" dessa grupper. Kommunens marknadsföring klingar riktigt falskt. Här kan man tala om dubbelmoral i kubik!

Det konstiga med beslutet är att nu råder "såssarna" och de har en historia av att allt kan lösas med höjda skatter. Men i detta fall tycks man inte tänkt så. En skattehöjning på några tioöringar borde kunnat löst frågan och jag är nästan säker på att få av medborgarna i kommunen skulle protesterat om pengarna öronmärkts för nämnda ändamål. Våra skolelever är vår framtid, som ska försörja oss alla när vi blir äldre, samtidigt som vi borde unna våra äldre, som slitit och släpat i många år, en trygg och behaglig ålderdom där lagad, varm, näringsrik och aptitlig, mat förgyller dagen.

Man kan tycka att kommunpolitikerna borde "tvångsmatas" flera dagar i veckan med maten man, budgetvägen, kommer att besluta om. Tror inte att de blivit, varken nöjda eller mätta, efter sådana måltider.

Nej, tänk om och tänk rätt.

Ellell