Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Söderskolan
Söderskolan

Diktaturen Falkenberg kan inte ens svara på kritik

Jag hade förväntat mig ett svar på varför högstadiet lades ned.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Det har nu gått drygt 10 månader sedan jag började årskurs sju på Söderskolan och det är snart sommarlov. Ungefär en månad in i högstadiet skrev jag en krönika som uppmärksammades hyfsat mycket. Min krönika handlade om att Falkenbergs kommun tänker lägga ner Söderskolans högstadium och att jag inte förstod det, i och med att jag tyckte att högstadiet här var fantastiskt.

I dag skulle jag vilja omformulera mig. Högstadiet på Söderskolan är inte underbart längre. Varför? För att våra lärare har slutat.

Under året som har gått så har 11 pedagoger, vad jag vet och som har påverkat mig, slutat. Detta året har alltså våra scheman förändrats, våra lärare bytts ut och våra betyg gått upp och ner. Jag vill inte gå här i två år till ifall mitt lärande ska påverkas så otroligt mycket på grund utav att kommunen lägger ner det bästa och enda högstadiet på landet i hela Falkenberg.

Men ja, vad kan jag göra? Jag skrev en krönika, den kom med i tidningen och uppmärksammades på facebook. Men fick jag svar? Fick jag någon typ av respons eller överhuvudtaget antydning till ett svar av kommunen? Nej.

Så för att sammanfatta, jag är missnöjd, så som jag alltid har hört att man ska göra gör jag något för att påverka, jag tar fram bra argument och berättar vad jag tycker. Ändras något? Nej. Bryr sig någon över huvud taget om att vi får sämre och sämre undervisning även fast vi ber om hjälp? Nej.

Jag skulle inte kalla Falkenberg en demokrati längre. Ingen har lyssnat eller svarat.

Jag hade haft all respekt kvar ifall ni hade argumenterat tillbaka, gett mig motargument och åtminstone förklarat förslaget som ni klubbade efter endast två dagar. Men att inte svara, rent av ignorera min krönika för att ni själva vet att era motargument är tunnare än toapapper är lågt, till och med för Falkenbergs kommun.

En gång till, Elisa Svensson åk 7 söderskolan

LÄS MER: Varför bry sig om oss elever?