Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Med sitt engagemang i Leninpriset och Leninbadet sällar sig Lasse Diding med all önskvärd tydlighet till den famösa skara av okritiska supportrar av Lenin och kommunismen som inom sovjetdiktaturens elit kom att få den mycket passande benämningen ”nyttiga idioter”, skriver insändarskribenten. (Bilden är från 2009 och visar en staty av Lenin som då låg övergiven på baksidan av palatset i Mogosoaia utanför Bukarest)  Bild: VADIM GHIRDA
Med sitt engagemang i Leninpriset och Leninbadet sällar sig Lasse Diding med all önskvärd tydlighet till den famösa skara av okritiska supportrar av Lenin och kommunismen som inom sovjetdiktaturens elit kom att få den mycket passande benämningen ”nyttiga idioter”, skriver insändarskribenten. (Bilden är från 2009 och visar en staty av Lenin som då låg övergiven på baksidan av palatset i Mogosoaia utanför Bukarest) Bild: VADIM GHIRDA

Didings försök till humor och ironi faller platt

Lenins eftermäle är så fatalt färgat av massmord och tortyr.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på ”Din insändare förtjänar medalj

Lasse Diding visar i ”Din insändare förtjänar medalj" som svar på Christer Bergendahls insändare ”Dags för prisutdelning till minnet av en massmördare”, prov på god formuleringsförmåga och stilistisk finess. Tyvärr faller insändartextens försök till humor och ironi platt till marken när man beaktar att Lenins eftermäle så fatalt är färgat av massmord och tortyr samt systematisk förföljelse av oliktänkande.

Med sitt engagemang i Leninpriset och Leninbadet sällar sig Lasse Diding med all önskvärd tydlighet till den famösa skara av okritiska supportrar av Lenin och kommunismen som inom sovjetdiktaturens elit kom att få den mycket passande benämningen ”nyttiga idioter”.

Om det inte vore så att inträdet redan är gratis hade jag mycket gärna erbjudit mig att bekosta en inträdesbiljett för Lasse Diding till Forum för levande historias utställningar i Stockholm, där alla kan ta del av forskning och vittnesmål om kommunismens brott mot mänskligheten.

Mattias Bergendahl