Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Man skall inte bli utesluten, så man inte kan äta på ett matställe, betala för tjänster eller köpa en sak för att de bara tar kort eller swish.  Bild: Fredrik Sandberg/TT
Man skall inte bli utesluten, så man inte kan äta på ett matställe, betala för tjänster eller köpa en sak för att de bara tar kort eller swish. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Det ska finnas ett val!

Kort och swish ska inte vara det enda betalmedlet.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Till alla affärer, näringsidkare och banker: Det skall finnas ett val!

Snabbt har allt förändrats med datorer, sms, bankkort, swish osv. Nya sedlar och mynt kom ut för något år sedan. Då tror man väl att det är för att de skall kunna användas?

Det är mycket smidigt att betala med bankkort. Jag använder det själv, men jag vill kunna välja. En kostnad tillkommer också både för den enskilde och för affärerna. Det är det inte många som tänker på.

Det går inte att använda kort och swish i vissa gårdsbutiker, på loppisar och kiosker i mindre orter. Barn som säljer majblommor, jultidningar och annat för klassresor kan inte ge tillbaka eller ta emot mynt. Alla både äldre och yngre har inte fått hjälp till att skaffa bankkort eller swish.

För oss äldre tar det ibland längre tid att ta till sig nyheter. Man har så många gånger fått lära om i sitt yrkesliv så att hjärnan har lite svårare att lära nytt. Därför bör banker och andra inte sluta med kontanter. Det skall finnas ett val. Man skall inte bli utesluten, så man inte kan äta på ett matställe, betala för tjänster eller köpa en sak för att de bara tar kort eller swish. Det är faktiskt bankens sak att underlätta för de affärer och föreningar som kommer in med kontantkassor i stället för att som nu försvåra det för dem. Vi har ju lånat ut våra besparingar till er.

Till er som äger affärer frågar jag: ” Är det så att ni inte behöver våra pengar? Är vi en så liten ekonomisk grupp, så att ni bara kan låta oss gå?"

Och försvinner elen av någon anledning kan man inte använda kort eller swisch!

Ni kommer i framtiden också att får uppleva hur det är när allt förändras snabbare än ni hinner med.

Anita Torstensson