Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

90 personer hade klätt upp sig i vackra och färgglada huvudbonader när Mötesplats Mölles vänner höll hattparad och våffelfika i Storans trädgård.
90 personer hade klätt upp sig i vackra och färgglada huvudbonader när Mötesplats Mölles vänner höll hattparad och våffelfika i Storans trädgård.

Det mullrar i seniorleden!

Vi känner oss mobbade.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

I dag, tisdag, hade seniorföreningen Mölles vänner sin våffelfika i Storans trädgård, denna dag kombinerad med hattparad ackompanjerad av Falkenbergs Saxband. 90 personer hade hittat dit trots en lite kylig och blåsig förmiddag, och många av dem – både damer och herrar – hade klätt upp sig i vackra och färgglada huvudbonader. En positiv händelse som gläder många pensionärer i vår stad!

Men i år känner vi oss mobbade. För att sprida en trevlig aktivitet med en positiv artikel hade vi bjudit in Hallands Nyheter – förgäves. Inte ens ett meddelande om att de inte kunde komma. Och ändå är det troligen vår grupp som håller papperstidningen vid liv genom våra prenumerationer!

För att försöka bryta ensamheten hos många äldre hade vi bjudit in en föreläsare till ett peppande föredrag på Mötesplats Mölle, för detta sökte vi bidrag hos Framtidsbanken (Falkenbergs sparbank). Vi fick avslag utan motivering. Det började få oss att fundera lite: Om vi seniorer plockade ut våra pensioner och besparingar från banken och lade dem i våra madrasser (någon ränta får vi ju ändå inte) skulle det överhuvudtaget finnas en Framtidsbank då?

Inom äldreomsorgen drar man ner på personalen, bl a kommer det att märkas på Mötesplats Mölle. Det är bara att hoppas att våra frivilligarbetare inom föreningen har orken kvar att ställa upp och hjälpa till ideellt efter ca 1½ års isolering!

Med hänsyn till de insatser vi på många sätt gör i vardagen tycker vi att lite positiv respons skulle uppmuntra oss! I dagsläget känner vi oss faktiskt mobbade!

För Stödföreningen Mölles vänner

Kerstin Zander

ordförande

Siv Qvarfordh

vice ordförande

Svar

från nyhetsredaktionen:

Hej Kerstin, Siv och övriga i Mölles vänner, vi försöker vara noga med att svara på alla förfrågningar och tips som vi får via mejl, samtal, brev och i sociala medier. Varför det uteblev ett svar denna gång har vi inte kunnat reda ut, men vi beklagar. Jag hoppas att ni hade en trevlig dag och att detta inte påverkar er i fortsatt arbete och insatser för en positiv vardag för äldre i Falkenberg.

Hälsningar

Annika Augustsson

nyhetschef