Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Carin Rudehill
Bild: Carin Rudehill

Det krävs ett annat styre i Varberg

Kommunens ekonomi måste ses som en enhet.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på ”Kommunens bilpool är till för alla medarbetare

Servicenämndens ordförande Tobias Carlsson (L) vill reda ut felaktigheter från min sida om kommunens bilpool. Spännande!

Spänningen avtar dock snabbt när det visar sig att Tobias inte reder ut någonting.

Bilpoolen har gått en halv miljon back på grund av färre bokningar. Övriga förvaltningar har betalat in en miljon mindre till bilpoolen. Således har kommunen tjänat en halv miljon.

Detta ser inte Tobias och det grundar sig i att varje förvaltning har ett eget inskränkt tänkande. Precis som när socialnämnden sparar in på pensionärers dagcentraler samtidigt som annan förvaltning vill lägga 50 miljoner på en surfdestination.

Kommunens ekonomi är en helhet. Det är våra skattepengar. Vi i 24:7 vill flytta över pengar från en förvaltning till en annan för att just sätta tryggheten först.

Att ha en bilpool där tjänstemännen transporterar runt sig själva är inte försvarbart. Detta tär på de ekonomiska resurserna. Inte heller detta ser Tobias. Resurser som kunde kanaliseras ut i verksamheterna istället och skapa en kvalitetshöjning för personal och omsorgstagare.

Att vidare säga att det är olagligt att kommunen har en bilpool för allmänheten, samtidigt som det framledes ska tas in en extern (privat) leverantör av fyra bilar som då plötsligt ska ingå i bilpoolen och som allmänheten kan hyra, är än mer obegripligt resonemang från Tobias sida. Kommunen äger och hyr ut tält och ljudanläggningar och mycket annat till privatpersoner. Varför då inte äga och hyra ut bilar?

För att bringa ordning och reda och skapa trygghet och bättre service krävs det ett annat politiskt styre i kommunen. 24:7 är redo att ta på sig den uppgiften.

Ingemar Ericsson

Folkrörelsen och partiet 24:7