Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Lassabacka i Varberg,  Bild: Rebecka Kvint
Lassabacka i Varberg, Bild: Rebecka Kvint

Det finns andra värre ställen i trafiken i Varberg

Det krävs krafttag mot problemen.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på ”En rondell måste till – nu

Varberg. Ni har alternativet att köra ut på Österleden vid den södra rondellen. Däremot behövs det en rondell vid ut-/infart mot WIC, och alla övriga idrotts- och simhallar på Österleden.

Sedan behövs det en rondell till från McDdonalds/bensinstationer och handelsområdena i Lassabacka på rv 153. Som det är i dag är det häckar och staket som skymmer mot Lugnetrondellen samt buskage mot befintliga Lassabackarondellen. Skall man ut från slakteriområdet är det säkrare och snabbare att ta höger och vända i Lugnetrondellen. Trafikplanerarna sitter på sina skyddade kontor istället för att kolla hur det fungerar i verkligheten. Och skötseln av gräset i dikeskanter, samt vägarnas underhåll och vägmålningar är obefintliga. Det måste kosta att underhålla, nu set vägarna ut som i Polen i början av 90-talet då jag körde för Röda Korset. Skall Varberg vara en central turiststad kan det inte vara potthål, ojämna vägar, fartgupp som har sjunkit ihop som på Föreningsgatan, eller blivit höjda av väder och kyla, etc. Ansvariga på gata och hamn måste ut och deklarera för sina anställda att nu tas det krafttag mot nämnda saker, samt att cykelbanor inte skall ha stora täta buskage som på båda sidor av kustvägen mellan Hagarondellen och Monarkrondellen. Detta för att gående och cyklister kan känna trygghet då det finns sjuka människor som vill göra illa andra i samhället, där buskage, gräs mm skyddar mot insyn. Gräset är ju redan över 130 cm högt. Borde varit klippt för länge sedan. Turisterna säger: Går alla pengar till tunneln eller är kommunledningen inkompetent? Brukar säga att det är det senare. Och jag står rakryggad för min syn.

Sedan borde klistermärket från 70-talet införas igen och skylta att vi är en kurortsstad, där vi badar nakna, men lägga till en man på bilden. Inget skämmigt med det, inget fult. Merparten av innevånarna går nakna inomhus i hemmet eller i badkläder som visar mer än det döljer. Hälsosamt. Sanningen i vitögat. Vi har ingen logga idag.

Benny "Benjo" Jonsson