Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Kontraster. Nej, vi äter inte fukost med flingor och bröd. Vi vaknar av ljudet av pansarvagnarnas bomber. Bild: Claudio Bresciani / TT

Det enda vi önskar är fred och frihet

Vi vet vad ont är sedan vi var små.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Nej, det finns inte en alarmklocka som ringer varje morgon för att väcka oss. Vi vaknar av ljudet av pansarvagnarnas bomber som gör att hela byggnaden rör sig...

Nej, vi bäddar inte våra sängar och vi borstar inte våra tänder heller. För vi lever inte längre i vårt hus och vi hinner knappt ta på oss våra skor och springa till den närmaste skyddsrummet som vi hittar.

Nej, vi äter inte flingor eller bröd och ost till frukosten eftersom affärerna stängde för många månader sedan och bageriet har inte mycket mjöl kvar. Vi äter torr bröd och dricker smutsigt vatten.

Nej, vi kysser inte våra föräldrar och drar sedan till skolan för våra pappor försvann i den sista stormningen som var för tre månader sedan och våra skolor är nu ett fängelse för de som vill ha frihet.

Nej, vi spelar inte Minecraft med våra kompisar och vi har såklart inga datorer, vi har ingen el och det är så mörkt i skyddsrummet så vi kan knappt se varandra.

Nej, vi åker inte till våra släktingar som bor norr om landet varje eller varannan helg för de dog med den kemiska vapnet som kastades nyligen.

Nej, vi önskar inte att jultomten ska komma och ge oss presenter innan vi sover. Det enda som vi vill ha är fred och frihet.

Jo, vi är människor, vi har känslor, vi älskar och önskar, vi vill bli glada, men vi vill inte dö så tidigt på grund av en dum militär från ett anat land, som vill bara döda oss för att få pengar.

Jo, vi vill att alla ska leva i fred. Men nej, ingen vill att vi ska leva i fred.

Mariam Nour Balout