Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Var tacksam för det ni har, till exempel de människor ni har omkring er. Bild: Gorm, Kallestad

Det bortskämda samhället

Var tacksam för det ni har.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Jag har tänkt väldigt länge på hur samhället ser ut och hur det fungerar. Hur alla människor (inklusive jag) bara tar för givet allting från att kollektivtrafiken ska vara på en plats vid en tidpunkt varje dag. Till att det alltid ska stå mat på bordet när man kommer hem.

Vad skulle hända om allting bara stannade upp en dag? Då skulle människan verkligen inse hur lätt och bra man har det. Det är så människan fungerar, när man har det som bäst så vet man inte hur bra man verkligen har det.

Det jag vill säga/ändra på är att alla människor borde ta vara på det man har som till exempel mat, familjen, människorna man har runt sig och jorden. Detta för att man själv inte bara ska få ett bättre samvete, utan för att då vet man att man har gjort så gott man kan. Jag vet att många människor tänker att man ska utnyttja allting bara för att man råkade födas här. Men riktigt så fungerar det inte, man skulle bara kunna göra en så enkel sak som att äta upp maten som serveras hemma eller i skolan. Då har man gjort något gott för personalen som har lagt ner sin tid på att göra maten, samtidigt som man gör planeten en tjänst.

Jag kan inte hjälpa någon med en lösning på detta problemet för det får man inse själv, kanske genom att läsa den här texten eller så kanske man aldrig kommer inse det. Detta är upp till varje individ.

“I once cried because I had no shoes to play football with my friends, but one day I saw a man who had no feet, and I realized how rich I am” - Zinedine Zidane

Detta var vad jag ville ha sagt som samhället., Att man är för bortskämd helt enkelt!

Oliver Ståhl, 17 år