Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Titta dig omkring Erik Hellsborn så ser du budskapet som gestaltas i Brunnsparken. Odemokratiska antydningar bryter ner vårt samhälle. Bild: Anna Johansson
Titta dig omkring Erik Hellsborn så ser du budskapet som gestaltas i Brunnsparken. Odemokratiska antydningar bryter ner vårt samhälle. Bild: Anna Johansson

Det är viktigt med konstnärlig tolkning

Personliga åsikter ska inte ändra riktlinjerna för konst.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

artikeln "SD vill mota bort provocerande offentlig konst"

En fri tolkning genom konstnärligt uttryck väcker beundran!

Konst ska vara provokativ för att väcka känslor. I tider som dessa när främlingsfientlighet, populism, separatism och förhållandet mot de mänskliga rättigheterna missbrukas är det viktigt med konstnärlig tolkning. Titta dig omkring Erik Hellsborn så ser du budskapet som gestaltas i Brunnsparken. Odemokratiska antydningar bryter ner vårt samhälle.

Är det inte så att du Erik Hellsborn har svårt för att skilja mellan personlig moralisk åsikt och politisk extremism?! Du pratar utifrån dina känslor och tankar. Du berättar vilka åsikter du har inför konst?! Har mycket svårt att förstå hur din personliga åsikt kan ligga till grund för en ändrad motion och riktlinje för konstnärlig gestaltning. En konstnär har rätt att forma konstverk för att frambringa ett återberättande. Ge sitt perspektiv, utan att behöva försvara sig och bli dömd.

För att citera Augusto Cury:

”Förmågan att placera sig i en annan persons situation är en av de viktigaste funktionerna hos intelligensen. Den visar en persons nivå av mognad.”

Leni Berg

journalist och konstnär