Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Turid Ravlo Svensson Bild: Annika Karlbom

Det är skillnad på att vara chef och ledare

Inget obetydligt problem när 30 procent av cheferna byts ut.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på "Varbergs omsorg ger möjlighet till utveckling"

Det är skillnad på chef och ledare. Därför är det inte ett obetydligt problem när socialförvaltningen byter ut 30 procent av cheferna under en tvåårsperiod. Självklart är det positivt att det finns utvecklingsmöjligheter i den egna organisationen, men det är inte skäl nog att bagatellisera omsättningen av chefer, som Erland Linjer (M) gör i sin insändare.

Chef är ett uppdrag man får uppifrån i organisationen medan ditt ledarskap är det mandat eller förtroende som dina medarbetare ger dig. I ditt chefsuppdrag har du fått makt och befogenheter. Du skall leverera resultat både genom eget arbete och det arbete du förmår att få dina medarbetare att göra. Du skall se till att verksamheten utvecklas, att arbetsmiljön är bra och att dina medarbetare trivs. Det kräver tid och kontinuitet.

Ledarskap är ett socialpsykologiskt begrepp som handlar om att påverka andra, och få andra med sig dit man vill. Det kan ingen delegera till dig, utan det skapas i samspelet med medarbetarna och avgörs framför allt av vilket förtroende de känner för chefen.

Upplever man som medarbetare att chefen är ett nödvändigt ont som dessutom byts ut med jämna mellanrum, så har vi skapat förutsättningar för en subkultur som kostar i pengar och effektivitet.

Turid Ravlo Svensson (S)

vice ordförande i socialnämnden.

LÄS MER: 30 nya chefer i Varbergs omsorg på två år

LÄS MER: För många chefer i Varbergs omsorg