Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Svårnått. De som bor söder och öster om Varbergs stad åker till Falkenberg, Ullared. De som bor norr om stan handlar i Kungsbacka. Bild: Annika Karlbom
Svårnått. De som bor söder och öster om Varbergs stad åker till Falkenberg, Ullared. De som bor norr om stan handlar i Kungsbacka. Bild: Annika Karlbom

Det är redan kört för Varbergs centrum

Dödsstöten kommer med tunnelbygget.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Apropå

artikeln "Trafikflödet sätts i första rummet"

De som bor söder och öster om Varbergs stad åker till Falkenberg, Ullared. De som bor norr om stan handlar i Kungsbacka. När kommunen nu skall stänga av Västra Vallgatan kommer bilismen att bojkotta centrum handeln.

Jag bor 10 minuters cykelväg från centrum. Besöker centrum bara en gång i månaden för billig snus. Resten handlas söder om stan i Breared. Bojkottar Hajen på grund av deras ideliga flyttningar av varorna och har gjort så i tre år nu, trots att jag bor på Norrdal. Min tid går åt till annat än stå i kö eller leta efter varor. Handlar även i lanthandel hellre än nämnda butik.

Västra Vall är med Birger Svenssons väg nervtråden in i Varberg. Stänger man en sådan led flyttar kunderna till andra orter. Kunderna har inte tid att leta efter P-platser, sitta i bilköer etc i dag då alla har mängder med måsten som tar tid efter jobbet samt helgerna.

Slutsumman blir för politiker och inkompetenta byråkrater att Varbergs centrum dör ut successivt, kvar blir restauranger och krogar.

Beslutsfattarna har ju i många år strävat efter att få ett bilfritt centrum. Snart får de detta och då är extern etablering något som köpmännen kommer att kräva.

Och vad skall man då med tunneln till som redan nu kommer att ligga 300 meter från city, vilket resenärerna lär bojkotta på sin genomresa.

Alla stannar inte i Varberg och vad har de att erbjuda? En stad med Stockholmsfobi, ingen färja, inga rockkonserter, inga pittoreska hus med över 100 år på nacken (de är/blir ju rivna), ingen fiskhamn, inga lummiga parker (de gamla har raserats eller almsjukan har tagit träden).

Varbergs centrum är till för rika pensionärer och skattefifflare i framtiden. Inte turism, resande, innevånare med familjer eller nöjeslystna. Falkenberg fick Wheels and Wings och där är omsättningen höjd med över 60 miljoner under evenemangsveckan, samt att den kommunen tillgodoser allas nöjessmaker samt shopping.

Så tänk inte på att ta hänsyn på grund av byggnationen vid kustvägen etc. Varbergs city dör med tunnelbygget under de 6-10 år det tar.

Benny Jonsson