Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vad har hänt på sju månader, undrar insändarskribenten. Bild: Annika Karlbom

Det är något ruttet i staden Varberg

Vad har hänt på bara sju månader?

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Socialnämnden i Varberg har fattat ett antal beslut som drabbar våra gamla ensamma i Varberg som bor hemma. Samma nämnd har även beslutat att dra in Hälsoledarna på äldreboenden. Oaktat att dessa fyller en viktig funktion för de inneboende. Extra viktig nu i tider av påtvingad isolering. Jag tar mig friheten att citera från Varbergs Kommuns pressmeddelande 20191029. Detta med anledning av att Anna Lena Sellergren utsetts till by Socialchef i Varberg. Kommundirektör Carl Bartler tackar avgående Socialchef Strömberg för hans insats med följande ord: "Resultatet är att förvaltningen idag har en ekonomi i balans,en välfungerande verksamhet som är väl rustad för framtida utmaningar".

Cirka sju månader senare hävdar ordförande Linjer i socialnämnden att läget är kritiskt och får med sig ett antal ja-sägare i socialnämnden att som vanligt låta det mest utsatta drabbas av besparingar. Vad är det som hänt under detta dryga halvår?

Tillträdande chefen Sellergren låter meddela samtidigt följande: Hon avser att: "Hitta synergier för ett ännu bättre Varberg för alla". På Varbergs kommuns hemsida finns Socialnämndens övergripande mål angivna. Där står bland annat: "Personer som bor på Särskilda boenden ska uppleva ökad trygghet och nöjdhet på sitt boende ". Det som nu sker stämmer inte på en enda punkt med dels Bartlers uttalande eller de av kommunen angivna målen. ”There is something rotten in the town of Varberg " kanske Shakespeare skulle sagt.

Det är lätt att ana någon form av uppenbara felaktigheter inom bakom besluten Socialnämnden tagit. Helt likgiltiga för de drabbade. Erland Linjer har kallat vid tidigare tillfälle mina insändare för "billiga. Nu får du och övriga som sviker våra svagaste en helt gratis uppmaning: Ta konsekvenserna av ert uppenbara svek och misslyckande och avgå för våra gamla och utsättas bästa.

Bosse Hansson