Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

VP tar nu ansvar för Varberg med en majoritetsbudget och med en ny förtätningspolitik helt i linje våra med väljares vilja, skriver flera företrädare för Varbergspartiet. På bilden: HP Hylander, Mikael Bonde och Håkan Cullberg. Bild: Annika Karlbom
VP tar nu ansvar för Varberg med en majoritetsbudget och med en ny förtätningspolitik helt i linje våra med väljares vilja, skriver flera företrädare för Varbergspartiet. På bilden: HP Hylander, Mikael Bonde och Håkan Cullberg. Bild: Annika Karlbom

Det är inte Varbergspartiet som bildar allians med SD

I tre frågor har Varbergspartiet förbundit sig att stödja alliansen.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

I pressen framställs det nu från flera håll som om det är Varbergspartiet som släpper in SD i kommunhuset. Så är inte fallet. Det är M, KD och L som tillsammans med SD bildar denna allians. De har tillsammans 29 mandat. Varbergspartiet har två mandat och med dessa två mandat får Varbergsalliansen majoritet i de tre frågor där Varbergspartiet förbundit sig att stödja alliansen, nämligen i val till nämnder mm. som ska ske snart, vid budget och flerårsplan samt bokslut och ansvarsfrihet. För övrigt står Varbergspartiet fritt att driva sin egen politik i sakfrågor, motionera och göra upp med partier utanför alliansen.

Och inte minst så blir partiet vågmästare med dessa två mandat.

Varbergspartiets huvudlinje var att söka samarbete med S, men trots ett flertal påstötningar om att partiet gärna vill föra samtal, så var S inte intresserat. S och C låg då i förhandlingar med L och KD och var i detta läge inte intresserat av att prata med VP, eftersom S, C, L och KD skulle få egen majoritet med 32 mandat utan VP:s hjälp.

Moderaterna uppvaktade under tiden Varbergspartiet och ville ha hjälp att bilda en majoritet för att i kommande svåra tider säkra en budget och erbjöd en samverkan. Varbergspartiet var inte intresserat av att ingå i en allians med SD, men efter ett antal förhandlingsturer och många möten hos Varbergspartiet kom vi överens om det samverkansavtal vi nu har.

Efter detta börjar det gå trögt i förhandlingarna mellan S, C och L, KD och då hör man av sig till Varbergspartiet. Vi lyssnar, men vi vill inte bryta den överenskommelse vi tagit i hand på med M, när S och C hör av sig i ett sent skede.

VP tar nu ansvar för Varberg med en majoritetsbudget och med en ny förtätningspolitik helt i linje våra med väljares vilja.

Mikael Bonde (VP)

Maritha E. Sahlgren (VP)

Håkan Cullberg (VP)

Carina T. Johansson (VP)

Gunnar Ericson (VP)

Brittmarie Pantzar (VP)

Thomas Eriksson (VP)

Åsa Ekwall (VP)

HP Hylander (VP)

Ewa Hylander Ericsson (VP)

LÄS OCKSÅ: En bortkastad röst

LÄS OCKSÅ: Ny byggpolitik att vänta lovar Varbergsalliansen och VP – påverkar Bua och Läjet

LÄS OCKSÅ: Varbergspartiet anser sig vara vågmästare

LÄS OCKSÅ: Liberalerna och Varbergspartiet bekänner färg

LÄS OCKSÅ: VP och Bonde ansvariga för valets största svek

LÄS OCKSÅ: Den nya alliansen hotar välfärd och trygghet i Varberg

LÄS OCKSÅ: Fyra partier går samman i nya Varbergsalliansen