Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Att staden är attraktiv beror, framför allt, på närheten till havet, karaktären på stadskärnan med sina grannar (kallbadhuset, fästningen, strandpromenaden m m).
Att staden är attraktiv beror, framför allt, på närheten till havet, karaktären på stadskärnan med sina grannar (kallbadhuset, fästningen, strandpromenaden m m).

Det är hur staden växer som är viktigt

Jag är ganska säker på att flertalet inte har ett dugg emot att staden växer och förändras.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på "Naturligtvis måste det byggas i Varberg", "Förändring är naturligt och härligt" och "Med gåshud genom ett växande Varberg"

Det är underligt att människor som bott här i hela sitt liv (och generationer före detta) och som dessutom arbetat och betalat skatt i kommunen inte får ha en uppfattning om den förändring som sker utan att bli ifrågasatt och i vissa fall hånad för sina synpunkter.

Jag är ganska säker på att flertalet inte har ett dugg emot att staden växer och förändras utan det är hur denna förändring sker man vänder sig emot. Att staden är attraktiv beror, framför allt, på närheten till havet, karaktären på stadskärnan med sina grannar (kallbadhuset, fästningen, strandpromenaden m m). Att göra våld på detta med för mycket förtätning, för höga nybyggen med hyror som få har råd med och en arkitektur som inte harmoniseras med den gamla bebyggelsen kommer, med största sannolikhet, att förstöra mer än den nyttan det eventuellt tillför.

Självklart måste det byggas för att den bostadskö som finns i dag skall minskas betydligt, men inte på bekostnad av den miljö som, i dag, gör Varberg till en lugn och trivsam stad att bo i samtidigt som den välkomnar alla besökare som vill njuta av den miljö och natur vi kan bjuda på.

För några månader sedan skröt, dessutom, företrädare för kommunen om vilka bra priser det skulle bli på tomtmarken vid Västerport. Nu klagar tänkta exploatörer på detta, med all rätt, då de måste ta ut denna kostnad på hyrorna i de nya fastigheterna (katjing)!

Warbergarn