Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vackert. Kallbadhuset är en av alla äldre byggnader som gör staden så fin.

Det är det här som gör Varberg så vackert

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Insändare. Jag ser i media att Varberg blivit vald till Sveriges sjätte och Hallands vackraste stad och det tycker jag är välförtjänt. Jag är infödd Varbergsbo och har bott här i många år och vill nu framföra mina personliga åsikter om staden.

Jag vill räkna upp vad som gör staden så fin: Först börjar jag med torget och den stora öppna ytan som sommartid och torgdagar sjuder av liv och rörelse, sedan de byggnader som omger den: Stadshotellet, Sparbankshuset, kyrkan mm. Sedan går man västerut genom Brunnsparken och förbi Engelska parken och kommer till Societetsparken och restaurangen. Där ligger också varmbadhuset och kallbadhuset som är en ofta uppmärksammad byggnad. Den gamla hamnen, som invigdes av kung Oskar II, är en öppen plats och ett minne från tidigare, som förhoppningsvis inte blir förstörd av den planerade byggnaden av lyxstaden Västerport. För Europafärjan är det tyvärr redan bestämt att den flyttas till Halmstad. Sen har vi den mest berömda och ståtliga fästningen, från den utgår Strandpromenaden som jag tror är en av Sveriges vackraste promenadvägar. Den lär ha byggts som beredskapsarbete i början av 1900-talet, heder åt dem.

Som framgår av ovanstående är allt det som gör Varberg så attraktivt byggt för över 100 år sedan, så senare års politiker och tjänstemän har lite del i det. Vi får hoppas att senare tids storskaliga byggande på t ex Lorensberg och södra stadsdelarna inte utbreder sig för mycket, framförallt i och omkring innerstadskärnan och dess omgivningar.

Hoppfull Varbergsbo