Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Det är den regering valresultatet möjliggjorde

C och L kan inte kategoriseras in i samma block som SD.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Replik på ”En svart dag för oss borgerliga väljare

”Surt, sa räven om rönnbären” kanske är det uttryck som bäst sammanfattar den bitterhet som Bertil Jagebro uttrycker kring att Sverige fått en regering som inte heller denna gång är beroende av Sverigedemokraternas röster. Det är inte den regering som vi i Centerpartiet eller Liberalerna hade önskat i första hand eftersom vi gick till val på att få bilda en Alliansregering, men det är den regering som valresultatet och de efterföljande förhandlingarna möjliggjorde.

Det som Jagebro väljer att bortse ifrån är det faktiska valresultatet där vänsterblocket fick 144 mandat och alliansen bara 143. Genom att påstå att 60 procent av väljarna röstade borgerligt, så försöker han istället bunta ihop riksdagens mest liberala och öppna partier i form av C och L med riksdagens mest konservativa och nationalistiska parti i form av SD. För oss är en sådan kategorisering fullständigt verklighetsfrämmande eftersom vår syn på människa och samhälle skiljer sig åt diametralt.

Gång på gång under valrörelsen tydliggjorde både Annie Lööf (C) och Jan Björklund (L) våra respektive partiers inställning till Sverigedemokraterna, men detta har uppenbarligen gått Bertil Jagebro förbi. Nu när Sverige äntligen har fått en regering – dock inte den som Jagebro önskade – så väljer han istället att ropa på extraval. Surt, sa räven om rönnbären.

Christofer Bergenblock (C)

kommunalråd för Centerpartiet

Tobias Carlsson (L)

gruppledare för Liberalerna