Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Det är dags för Sveriges lärare att sätta ner foten

Mobbning ska inte få ske.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på ledaren ”Livsviktiga snatck kring psykisk ohälsa kan rädda många ungas liv

Som gammal lärare kan jag inte tiga, när jag hör vad som sker och hur mobbing sker både mot lärare och elever.

Maria Haldestens krönika fick mig att fundera. Visst hade vi mobbning förr, men inte i en grad, som fick någon att fundera på självmord. Dagen började ofta med ett stycke av Bylock ,där man via en liten berättelse tog upp något som kunde hända och efteråt fick barnen tala om vad de skulle gjort i samma situation. Det kunde bli hetsigt, men fick dem att inse hur bra det var att vara t ex rättvis och snäll mot andra.

Sånt undervisar man inte om i dag, utan tar för givet att alla vet, men det gör inte alla utan många saknar empati och förstår inte den skada de gör.

Alla borde vid terminens början få veta vad som gäller. Ingen mobbning gäller och alla får veta att om någon mobbar är det inte skvaller att tala om det, utan det kommer att bestraffas på olika sätt.

Varje dag ska målsman fråga om någon varit dum mot dig idag eller har du varit dum mot någon?

Fler självmord i ung ålder bottnar ofta på mobbning i skolan och när man vet hur kul det är att se glada barn leka och vara trygga , så gör det extra ont.

Dagens lärare har det mycket tuffare än vad vi någonsin hade och nu när kommunerna anställer outbildade, tar man sig för pannan.

Gör skolan statlig igen och inför betyg i ordning och reda.

På skolan kan elever och föräldrar ha åsikter, men lärare bestämmer. Vem kan bara gå in på din arbetsplats och bestämma, bara för att du känner någon där?

Det är nog dags för Sveriges lärare att sätta ner foten, för vem vill bli lärare med alla dessa “extra uppgifter” som går ut över planering och undervisning och medför dåliga Pisaresultat?

Så stå på er, hälsar en som hade det bra som lärare.

Något måste ske!