Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
På samma sätt som cyklister skall visa hänsyn och anpassa farten efter sikt och underlag krävs att de som är ute och rör sig är observanta på omgivningen, skriver insändarskribenten.
På samma sätt som cyklister skall visa hänsyn och anpassa farten efter sikt och underlag krävs att de som är ute och rör sig är observanta på omgivningen, skriver insändarskribenten.

Det är cyklister som röjt många av stigarna i Trönningebjärsskogen

Det är viktigt att det finns en gemensam hänsyn.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på "Cyklister förstör skogspromenaderna"

När staden växer och naturen krymper tvingas de som tycker om att vistas i standsnära natur att samsas om mindre ytor.

Många av de smala och branta stigar som finns i Trönningebjärsskogen är röjda av cyklister just för cykling men vi välkomnar ändå löpare, vandrare och hundar att använda dessa så som är tanken med allemansrätten.

Vi cyklister lägger ner mycket tid på att hålla samtliga stigar i skogen fria från sly och fallna träd. Hade vi inte gjort detta är det tveksamt om framkomligheten vore tillräcklig ens för hundpromenader.

Det är viktigt för oss att det finns en gemensam hänsyn och att alla som önskar kan få ta del av naturen. Vi är själva naturmänniskor. På samma sätt som cyklister skall visa hänsyn och anpassa farten efter sikt och underlag krävs att de som är ute och rör sig är observanta på omgivningen. Vi önskar även att hundägare visar hänsyn genom att plocka undan efter sin hund. Det är tråkigt med små högar på de stigar vi lagt ner mycket tid på att röja.

Vi har under vår tid som cyklister i Trönningebjärsskogen ännu inte varit med om någon olycka som involverat någon annan part men vill självfallet arbeta för att fortsätta att ha det så.

Finns det synpunkter och förbättringsförslag för vi gärna en dialog om detta, dock helst direkt mellan individer utan att använda media som kommunikationsverktyg. Det blir så mycket enklare och trevligare på så sätt.

Varbergs Stigcykelsällskap