Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Det är aldrig ok att vara rasist!

Vi är alla världsmedborgare.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på "Många M- och KD-väljare vill öppna upp mot SD"

Det är aldrig ok att vara rasist. Det spelar ingen roll hur många rasister det finns. Om jag, min familj och mina vänner så vore de sista antirasisterna på jorden, så skulle det fortfarande inte vara ok att vara rasist. Nu är det, tack och lov, inte så. De flesta människorna är vänliga, godhjärtade medmänniskor. Men genom att ett rasistiskt parti som SD fått så stor uppmärksamhet och så många röster har rasismen blivit mer utbredd än på länge. Att rösta på ett rasistiskt parti är att vara rasist, därför menar jag att alla som röstar på SD är rasister.

Partierna som sitter i riksdagen har ett viktigt uppdrag i att samarbeta för att leda Sverige till en hållbar och medmänsklig framtid. Att samarbeta med SD leder åt motsatt håll. En hållbar och medmänsklig framtid har fokus på att vi alla är världsmedborgare. På att alla människor på jorden tillsammans vill göra vår planet beboelig många år framöver. Inte fokus på att vart land är starkast ensam och här välkomnar vi ingen, speciellt inte de som mest behöver hjälp. Nej, istället ska vi behandla varandra så som vi själva vill bli behandlade. Med respekt och kärlek. "Vi välkomnar alla!" borde vara alla länders paroll, speciellt rika länder som Sverige.

Rasistiska vindar blåser genom Europa, och då har det inte ens gått hundra år sedan Förintelsen under andra världskriget. Det är mer än skrämmande. Alla vi godhjärtade medmänniskor, som är så många fler än rasisterna, vi måste tillsammans blåsa bort de rasistiska vindarna. Vi måste tillsammans göra oss hörda, vi måste stå upp och se till att Sverige fortsätter att vara ett vänligt, välkomnande land för de som behöver oss mest. Vi måste lita på att alla våra antirasistiska partier i vår riksdag kommer att lösa de problem som finns och göra Sverige till ett land där alla får plats. För våra barns skull måste vi våga vara snälla, våga vara goda medmänniskor, våga ropa att:

Det är aldrig ok att vara rasist!

Britta

förskollärare, mamma och framtidsoptimist!