Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Frimodig kyrka som nomineringsgrupp är inte kvinnoprästmotståndare, skriver insändarskribenterna. Bild: Jarl Fr. Erichsen
Frimodig kyrka som nomineringsgrupp är inte kvinnoprästmotståndare, skriver insändarskribenterna. Bild: Jarl Fr. Erichsen

Den sanna folkkyrkan är den som präglas av Guds ord

Vi har en annan och frimodigare vision för framtiden!

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på ”För en öppen folkkyrka behövs folkrörelserna

Med iver fortsätter Ulla Rickardsson och Stig Agnåker försvara rimligheten i att ett sekulärt parti vill styra över ett religiöst samfund. Till denna märkliga ståndpunkt följer också några osanningar. Beslutet att kvinnor får vigas till präster togs 1958. Frimodig kyrka bildades 2005. Ändå påstår ni att kvinnor inte hade fått rätt att prästvigas om Frimodig kyrka haft stort inflytande. Ledsen att ta en fördom ifrån er: Frimodig kyrka som nomineringsgrupp är inte kvinnoprästmotståndare! Ni får gärna läsa våra ståndpunkter och återge dessa ärligt.

Vi ifrågasätter inte heller er kristna identitet eller er rätt att ställa upp i kyrkovalet. Alla är välkomna att i kyrkan dela tron, gudstjänstgemenskapen och att ställa upp som förtroendevald. Men att göra det som representant för en sekulär partiorganisation visar på ett stort fel i synen på den kyrka som sedan länge är skild från staten.

En ”öppen folkkyrka” vill ni bevara. Vi noterar att de flesta kyrkolokaler oftast står låsta och utan särskilt mycket folk. Vi har en annan och frimodigare vision för framtiden! När biskop Einar Billing formade begreppet ”folkkyrka” så handlade det om ”Guds nåd och Guds ord till det svenska folket”, ett upprop till att åter kristna Sveriges folk. Det är en sådan kyrka vi vill se, en kyrka som fylls av människor och frimodigt talar om Jesus Kristus!

Markus Jullander

Per Engström

Frimodig kyrka i Falkenbergs pastorat