Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Jag är en av många fastighetsägare inom planområdet, min fastighet ligger utanför Glommen, nästan två mil från Ugglarp/Långasand, skriver Tore Holmefalk (C). Bild: Ola Folkesson, Elin Palmborg/Arkiv

Demokratin är lokal

Tore Holmefalk svarar på kritik om jäv.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på "Miljön ska gå före vinstintressen"

Demokrati är ju just detta, folkvalda representanter lokalt som tar beslut i frågor som rör utvecklingen lokalt. När den ”Fördjupade översiktsplanen för norra och södra kusten” antogs skedde det med majoritet av ledamöter från C, M, KD och SD. Beslutet togs efter en mycket lång process där diskussionen framförallt rört hur området runt Ugglarp/Långasand ska kunna utvecklas till en livaktig tätort i Falkenbergs södra kust. Även om staten genom Länsstyrelsen och andra särintressen haft invändningar har fullmäktige nu beslutat om en FÖP som man anser bäst gagnar den södra kustens utveckling i Falkenberg.

Till sist kan konstateras att i frågor där åsikter går isär kan man tydligen ta vilka halmstrån som helst för att ifrågasätta beslut som gick emot ens vilja. Jag är en av många fastighetsägare inom planområdet, min fastighet ligger utanför Glommen, nästan två mil från Ugglarp/Långasand. Min fastighet berörs inte av några förändringar i och med denna nya översiktsplan. Men för att vara på den säkra sidan så valde jag att anmäla jäv när detta förhållande började diskuteras och deltog därmed inte i arbetet eller beslutsfattandet av denna FÖP. Jag ser med intresse fram emot Förvaltningsrättens prövning av frågan. Skulle de klagande få rätt kommer det att bli många jäviga personer nästa gång översiktsplanen för hela kommunen ska behandlas. Då kommer alla villaägare, bostadsrättsinnehavare och ägare av andra fastigheter att behöva anmäla jäv, vilka blir då kvar att fatta beslut?

Tore Holmefalk (C)