Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Att ta alla beslut uppe i toppen, vare sig det gäller utformning av schema eller hur semesterperioder ska se ut, är maximalt bedrövligt, skriver insändarskribenten.
Att ta alla beslut uppe i toppen, vare sig det gäller utformning av schema eller hur semesterperioder ska se ut, är maximalt bedrövligt, skriver insändarskribenten.

Demokrati är att vara med och besluta

Bedrövligt av Varbergs kommun.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Att ta bort nattersättningen för sovande jour, att inte bemanna upp så att det finns tillräckligt med personal, är rent bedrövligt av Varbergs kommun.

Att ta bort BME, Bemanningsenheten, så att det inte längre finns några vikarier. Att ”lösa” problemet genom att låta den fasta personalen istället jobba övertid när arbetskamrater är sjuka, är än mer bedrövligt.

Att inte ens se till så att hemtjänstpersonalen slipper betala p-böter ur egen ficka, när det saknas p-ruta när de kommer fram till ett område för att jobba, är ytterligare bedrövligt. Hur svårt kan det vara? Att ta fram en lapp att lägga i rutan där det står att hemtjänstpersonalen äger rätt att stå utanför p-ruta när ledig sådan saknas. Det kostar ju inte ens några pengar att fixa detta!

Och att ta alla beslut uppe i toppen, vare sig det gäller utformning av schema eller hur semesterperioder ska se ut, är maximalt bedrövligt.

I en modern organisation så pratar man med personalen först, sedan låter man personalen vara med i beslutsgången. Först då får man en personal som trivs och vill stanna kvar.

Ingemar Ericsson (24:7)