Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
ÖRNSKÖLDSVIK 20180522En svensk flagga blåser i vinden under båtresan till Ulvön i Örnsköldsviks skärgård Foto: Erik Mårtensson / TT kod 10750 Bild: Erik Mårtensson/TT
ÖRNSKÖLDSVIK 20180522En svensk flagga blåser i vinden under båtresan till Ulvön i Örnsköldsviks skärgård Foto: Erik Mårtensson / TT kod 10750 Bild: Erik Mårtensson/TT

De flesta svenskar är nöjda

Den totalitära demokratin leder till diktatur, skriver Marianne Johansson (S).

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Apropå

Är vi för ”lydiga”?

Ute i världen ses Sverige som ett alltmer totalitärt land, skriver Hans Hilding Jag kollade på nätet och sökte på ”Sverige totalitär stat ” och fann följande: Den finske författaren med mer Jarl Ehrnrooth menar att den ”totalitära demokratin ” präglar Sveriges coronapolitik (Expressen).

Uttrycket ”den totalitära demokratin” kan man hitta hos Krister Renard, svensk författare mm. På sin hemsida skriver han att den konventionella uppdelningen av länder i demokratier och diktaturer är inte relevant längre. Han skriver vidare att det är dags att införa ett nytt begrepp ” den totalitära demokratin”. Han har inte själv kommit på begreppet men tycker att det är ett passande begrepp.

Jag ser detta nya begrepp som en farsot som vill döda demokratin och föra demokratierna till diktaturer.

”Smaka” på begreppet ”totalitär demokrati”. Totalitär har inget med demokrati att göra. Det är ett vidrigt begrepp där demokratin föraktas.

Så till frågan som Hans Hilding ställde. Hur svensken ser på sig själv. Jag tror att de allra flesta svenskar är nöjda med demokrati och allt vad det innebär.

Marianne Johansson

socialdemokrat, Varberg