Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Maxtaxan var lockbete i riksdagsvalet 1998. Bild: NTB

Dags höja maxtaxan på förskolan!

Det går inte att år efter år ropa på ständiga skattehöjningar för medborgarna.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på "Provocerande att lova i valet och sen inte hålla sina vallöften"

Jeanette Qvist (S) ledamot i Barn och utbildningsnämnden i Varberg uttalar sin besvikelse i insändare i HN att inte förskolan i Varberg får mer pengar så man kan minska barngruppernas storlek. Jag vill som skattebetalare bemöta detta. Redan när Göran Persson (S) införde maxtaxan på Sveriges förskolor så fanns det farhågor att verksamheterna på sikt skulle bli underfinansierade.

Maxtaxan var lockbete i Riksdagsvalet 1998 och infördes i början av 2000-talet. Sedan dess har föräldrarnas avgifter aldrig höjts utan legat helt still trots stigande prisutveckling i övrigt. Kommunerna utlovades att bli kompenserade av staten för sina ökade kostnader. Så har inte skett! Nu förväntar sig de socialistiska partierna (S och V) att vi skattebetalare i kommunen skall punga ut med ständiga skattehöjningar för att tidigare vallöften skall infrias. Det är dock i stället hög tid för verksamheterna att se över sina egna kostnader och när det inte går att effektivisera bör de i stället höja egenavgifterna för brukarna.

Det går inte att år efter år ropa på ständiga skattehöjningar för medborgarna. Vi är redan världens högst beskattade folk och är mycket skattetrötta. De socialistiska partierna tycks tro att medborgarnas pengar tillhör kommunen eller staten. Dags att tänka om!

Skattetrött medborgare