Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vi ser fram emot att serviceförvaltningen omgående sätter igång underhållsarbetet, skriver insändarskribenterna.
Vi ser fram emot att serviceförvaltningen omgående sätter igång underhållsarbetet, skriver insändarskribenterna.

Dags för underhåll av Gamlebyskolan?

Eller är underhållsplaneringen i kommunen lika bristfällig som i regionen?

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

I vårt område kan mars månad betraktas som den första vårmånaden och nu har vi kommit en bit in i april. Kanske känns ändå våren lite avlägsen när denna texten skrivs, för när vi tittar ut så snöar det. Men så brukar det ju vara i april.

Enligt kommunstyrelsens ordförande, kommunalrådet Ann-Charlotte Stenkils skriftliga försäkran, så skulle serviceförvaltningen påbörja arbetet med underhåll av tak, målning och vädersäkring av Gamlebyskolan nu under våren, så att fastigheten inte förfaller ytterligare. I januari motsatte hon sig bestämt att kommunen avsiktligt låtit skolan förfalla för att kunna riva den. Vi får väl se när arbetet kommer igång. Eller är underhållsplaneringen i kommunen lika bristfällig som i regionen? Kommunen gör varje år nya storvinster, men nästan inga medel alls avsättes till fastighetsunderhåll? Och då blir det ”brandkårsutryckningar”, vilket är den absolut dyraste formen av fastighetsåtgärder.

Kommunalrådet Stenkil uttalade också att tidigare planer på att Gamlebytomten skulle bebyggas med bostäder hade frångåtts och ersatts med planer på att använda hela kvarteret för skoländamål. Detta ser vi verkligen fram emot.

För det vore ytterst förödande om det helt plötsligt kommer fram en dold utredning, där det visat sig att den private byggexploatören ”X” har en hemlig avsiktsförklaring som innehåller ett löfte om att denne rustar upp Gamlebyskolan för ”x” miljoner och som motprestation får exploatera den övriga tomten, med en byggnation som vida överstiger omgivningens höjdskala?

Vi ser fram emot att serviceförvaltningen omgående sätter igång underhållsarbetet, så att inte vår farhåga om en hemlig agenda blir besannad! Sedan ser vi fram emot att den framtida planeringen för tomten snarast kommer igång. Kanske kan vi till och med vara behjälpliga i detta arbete?

Eva Hylander Ericsson & Thomas Ericsson

Varbergspartiet