Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En söt Zara Larsson med munskydd skulle göra susen, tror insändarskribenten. Bild: ADAM IHSE / TT

Dags för en ny kampanj från Region Halland

Vykort och lagominitiativ var inte nog.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Hög tid efter vykorten till gamlingar och lagominitiativet till ungdomar! Vykorten må ha glatt någon ensam som aldrig får vykort, men har retat upp de som inte kunnat ta sig till "Hallands många fina stränder" för att de inte har bil och inte har hav eller sjö inpå husknuten. Eller som kan tänka själva, utan Region Hallands hjälp.

Nåja. Som alla vet, kan inte allt glädja alla och lagom är inte detsamma för alla. "Lagominitiativet" har redan missat målet; att få unga att hålla lagom avstånd. (Samt lagom stånd, om en liten sexanspelning tillåts).

Därför törs många unga placera sig nära varandra på stranden och gå nära varandra i butiker och gallerior samt stå tätt vid bussar och tåg. För det känns liksom lagom.

Coronaeländet tar inte slut under hösten. Dags för nya "friska" tag, allt "för att rädda liv". Idétorka? Här kommer förslag:

Vad sägs om "munskyddskampanjen"? Ut med vykortsbilder på munskydd och hur de ska användas till alla äldre, som kan lockas med att munskydd döljer fula rynkor och veck, med ett uppmuntrande "se trettio år yngre ut med munskydd på!" Eller hur?

Och ut med information på nätet till alla yngre, gärna via facebook med bilder ihop med behövlig information. Låt gärna populära kändisar hjälpa till!

En snygg Zara Larsson och en söt Darin med fina munskydd, vore väl en prima satsning. Eller hur? Blir det för dyrt? Äsch då, att rädda liv måste få kosta.

Eller hur?