Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hjältarna i vården tvekar aldrig på att hjälpa dig, skriver en insändarskribent. Bild: Mikael Fritzon/TT
Hjältarna i vården tvekar aldrig på att hjälpa dig, skriver en insändarskribent. Bild: Mikael Fritzon/TT

Dags för ”det sovande folket” att vakna

Vi måste vara tacksamma för välfärden, skriver en läsare.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

I en hårt belastad sjukvård bär vårdpersonalen oss igenom en mycket tragisk tid. Många av våra medmänniskor förlorar sina nära och kära, samtidigt som andra gör sitt allra bästa för att rädda liv. Nu mer än någonsin öppnas ögonen för det enorma arbetet som vården utför. De hjältar vården består av i form av läkare, sjuksköterskor och undersköterskor med fler tvekar aldrig på att hjälpa dig, oavsett vilken del av samhället du betraktar dig själv komma ifrån och i vilken situationen du befinner dig i. Tyvärr är denna välfärdstjänst något vi tar för givet men som vi bör vara otroligt tacksamma för.

Samtidigt som detta pågår så finns det privata vårdföretag som gör stora vinster på människors lidande. Inte minst när det kommer till äldreboenden där de mest sköra finns. Simpelt förklarat är det så att i en privat verksamhet slåss vinstintresset med vårdbehovet och personalen blir en direkt drivmotor som har i syfte att öka intäkter parallellt med att vårda.

Den helt orimliga notan för vinst för välfärdstjänsterna blir kalaset som skattebetalarna får stå för.

Utan några vidare restriktioner eller kvalitetssäkring tillåts vinstuttagen fortsätta dränera den offentliga sektorn på skattebetalarnas pengar när de behövs mer än någonsin. Eller som vi säger det på ren svenska, det kostar mer än vad det smakar.

Är inte det dags för de som Fredrik Reinfeldt en gång kallade ”det sovande folket” att vakna?

Anton El Raai